ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

19.05.2023

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Σημαντικό κίνητρο η δέσμευση για μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίσουν τις κατοικίες τους από φυσικές καταστροφές

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίηση του για τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος δεσμεύθηκε για μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ, σε όσους ασφαλίσουν τις κατοικίες τους για το σύνολο του έτους από φυσικές καταστροφές. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πρόταση του ΕΕΘ και της Επιτροπής του Εργασιακών Νομικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, η οποία αγκαλιάστηκε και από άλλα Επαγγελματικά Επιμελητήρια και συμπεριλήφθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν ως «κίνητρα για την ανάπτυξη των ασφαλίσεων περιουσίας».
 
Μάλιστα την πρόταση αυτή είχε χαρακτηρίσει «πολύ έξυπνη» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, όταν του την είχε καταθέσει σε παρελθόντα χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του ΕΕΘ, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στο επάγγελμα, κ. Κωνσταντίνος Λάσκος.
 
Με τη συγκεκριμένη πρόταση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συνέβαλε για ακόμη μια φορά θετικά στον δημόσιο διάλογο, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των μελών του που ανήκουν στον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, κυρίως όμως προσφέρει ταυτόχρονα μια σημαντική υπηρεσία στον πολίτη.
Η υιοθέτηση της πρότασης αυτής, όπως και άλλων ανάλογων, αποδεικνύει τη σημαντικότητα του ρόλου των επιμελητηρίων, ως συμβούλων του κράτους και αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου αυτού.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

NEWSLETTER