ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

16.05.2023

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΕΕΘ - ΒΕΘ : Έναρξη διαδικασιών για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου για το κτήριο που συστεγάζονται

Σε έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου ο οποίος θα υποδείξει τις εργασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση ζημιών στο υπόγειο, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την στατική αποκατάσταση του κτηρίου, στο οποίο συστεγάζονται το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικήσεις των δυο φορέων.

Στην πρόσφατη κοινή σύσκεψη των διοικητικών επιτροπών ΕΕΘ και ΒΕΘ, υπήρξε η αποδοχή πως το πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου είναι το σημαντικότερο και το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα η κλήση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), για να πραγματοποιήσει έλεγχο της στατικότητας του διατηρητέου κτιρίου και γενικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και αμέσως μετά τη διάγνωση των προβλημάτων, αποφασίσθηκε η έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη project manager ο οποίος θα υποδείξει τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Οι διοικήσεις και των δύο συστεγαζόμενων επιμελητηρίων έχουν τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας προτεραιοτήτων τους το κτιριακό. Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών και ενεργειών των διοικήσεων των δύο φορέων, που έχουν συστήσει ο καθένας από μια κτιριακή επιτροπή, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα σειρά συσκέψεων με στόχο την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων.

Στο μεταξύ, θέμα ημερών είναι η έναρξη των εργασιών για τον εξωραϊσμό της εξωτερικής πρόσοψης του κτηρίου, που χρονολογείται από το 1935, καθώς αναμένονται οι απαραίτητες άδειες από την Πολεοδομία και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες θα γίνουν στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί σε μπαλκόνια και περβάζια του διατηρητέου κτηρίου. Θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός πως το κτήριο είναι διατηρητέο, κατά συνέπεια απαιτείται ιδιαίτερη διαχείριση για την αποκατάσταση οποιασδήποτε φθοράς, ενώ καταγράφονται καθυστερήσεις καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες για τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

NEWSLETTER