ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

03.03.2022

Newsletter

Εκδήλωση του ΕΕΘ για θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την προστασία των εμπορικών σημάτων, των βιομηχανικών σχεδίων και εφευρέσεων, με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Γεώργιο Ασημόπουλο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήρθε σε συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του ΕΕΘ με τον Ο.Β.Ι.
Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν ήταν
- Συνεργασία Ε.Ε.Θ.- Ο.Β.Ι.
- Διπλωματία ευρεσιτεχνίας
- Βιομηχανικά Σχέδια
- Εμπορικά Σήματα
- Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από EUIPO (SME FUND)
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης, το επιμελητήριο έχει χρέος να ενημερώνει τα μέλη για όλα όσα τα αφορούν. Τα εμπορικά σήματα, τα βιομηχανικά σχέδια και οι εφευρέσεις αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία και περιουσιακά στοιχεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επομένως το πλαίσιο της προστασίας τους είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων κ. Άκης Πούλακας επισήμανε από την πλευρά του, «η επιτροπή μας έχει ως κύριο στόχο και σκοπό να παρέχει στις Νεοφυείς Επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου μας και όχι μόνο, υποστήριξη και εργαλεία που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σωστά και γρήγορα τις επιχειρήσεις τους και να διασφαλίσουν - διαφυλάξουν τη
Διανοητική Ιδιοκτησία τους».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Κούπκας ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συγκεκριμένη ενημέρωση, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου. 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν το μέλος της επιτροπής κ. Γιάννης Τζεβελέκος.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Απρίλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       

NEWSLETTER