ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

24.12.2021

Ανακοινώσεις

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 24 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ όλη η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στη χώρα.
Η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ.
Η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.
Στην ΚΥΑ αναφέρεται:
???? Χρήση προστατευτικής μάσκας
α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,
β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.
???? Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται
α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών
Τήρηση αποστάσεων 1,) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.
Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
???? Τα πρόστιμα
Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ξεκινούν από 150 ευρώ.
Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα
η μη χρήση μάσκας ή υπέρβαση του ορίου συνοδών/επισκεπτών ανά ασθενή επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ και πρόστιμο 1.000 ευρώ στην επιχείρηση.
Στις εκκλησίες, η μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας φέρνει πρόστιμο 1.500 ευρώ είτε στον κατά το νόμο υπεύθυνο είτε στον ιερέα που θα είναι παρών κατά τον έλεγχο.
Στις μεταφορές, η μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε επιβατηγά δημοσίας χρήσεως, τα πρόστιμα ξεκινούν από 150 ευρώ στον οδηγό ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.
Σε λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και στα τρένα, το πρόστιμο είναι 300 ευρώ.
Στα πλοία, το πρόστιμο είναι 150 ευρώ για τους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος και 1.000 ευρώ στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης.
ΤΟ ΦΕΚ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Απρίλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       

NEWSLETTER