ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

06.10.2021

Ανακοινώσεις

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις - Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους

Τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύει από το Σάββατο και για 15 ημέρες για πολίτες και επιχειρήσεις ανακοίνωσε σήμερα (6/10) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:
- Οι «κόκκινες» περιοχές θα έχουν τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και δεν επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια.
Συνεπώς, οι «κόκκινες» περιοχές που θα ανακοινώνονται από εδώ και στο εξής δεν θα επισύρουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τη λήψη των μέτρων.
- Δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες
- Η μουσική επιστρέφει κανονικά στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας. Όλα αυτά θα λειτουργούν κανονικά.
- Στην εστίαση, όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δηλαδή στους κλειστούς αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. 
- Θα μπορεί να υπάρχει κανονικά η διασκέδαση και η εστίαση. Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό το οποίο εργάζεται θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία.
- Αντιστοίχως στους ανοιχτούς χώρους, όσοι επιλέξουν να είναι μόνο για εμβολιασμένους θα ισχύουν τα αυτά μέτρα, δηλαδή θα έχουμε πλήρη λειτουργία.
- Για τους άλλους χώρους που είναι μικτούς στη διασκέδαση, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν. Άρα οι περιορισμοί στους μικτούς χώρους ισχύουν ως έχουν.
- Όλοι οι άλλοι χώροι, μη εστίασης και διασκέδασης που είναι μόνο για εμβολιασμένους, στην παρούσα φάση θα έχουν τους περιορισμούς της χρήσης μάσκας και των αποστάσεων, όπως εκάστοτε έχουν ανακοινωθεί, καθώς όλα αυτά θα επαναξιολογηθούν στην απλοποίηση και ομαδοποίηση των μέτρων. 
Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους
Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης δεν θα μπορούν να εισέρχονται αφού θα είναι μόνο για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (έως έξι μήνες).
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα, ενώ δύο τεστ κάθε εβδομάδα χρειάζονται:
εκπαιδευτικοί
ακαδημαϊκοί,
εργαζόμενοι σε τουρισμό,
εργαζόμενοι σε εστίαση,
εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Απρίλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       

NEWSLETTER