ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

15.09.2021

Ανακοινώσεις

Διοργάνωση του 'Balkan Cheese Festival' με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα - Πρόταση συμμετοχής ελληνικών εταιρειών (Βελιγράδι 6-7.11.2021)

Αξιότιμοι Κύριοι/ες,

Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν,  στη Σερβία τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά είναι γνωστά στο καταναλωτικό κοινό και θα μπορούσαν, μέσω στοχευμένων εκδηλώσεων και προβολής της ελληνικής κουζίνας, να αναπτύξουν μεγαλύτερη δυναμική και να μεγεθύνουν περαιτέρω το μερίδιο τους στην αγορά.

Για το λόγο αυτό, θέτουμε υπόψη σας, πρόταση, την οποία μας απέστειλαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών στο Βελιγράδι, με την οποία, προτείνουν όπως, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στο προσεχές 12ο φεστιβάλ, το οποίο προγραμματίζεται για τις 6-7/11 τρέχοντος έτους. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε, ότι το εν λόγω ''Φεστιβάλ'', το οποίο ιδρύθηκε το 2014, αποτελεί μία διεθνή εξειδικευμένη-κλαδική έκθεση για τα τυροκομικά, κυρίως, προϊόντα της περιοχής των Βαλκανίων. Στο ''φεστιβάλ'' συμμετέχουν κάθε χρόνο, μικροί αλλά και μεγάλοι παραγωγοί (βλ. συνημμένη λίστα εταιρειών) από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, την Κροατία και τη Σλοβενία, αλλά και μία φιλοξενούμενη - τιμώμενη χώρα. Μερικές από τις προηγούμενες φιλοξενούμενες χώρες ήσαν οι: Ολλανδία, Γαλλία, Ελβετία κ.ά. Κάθε ''Φεστιβάλ'' προσελκύει περίπου 3000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών εκπροσώπων, εισαγωγέων τροφίμων (τυριών, αλλαντικών, κρασιών), αρμόδιων αλυσίδων, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων κ.ά. Από την πλευρά των παραγωγών, στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς τυριού, οίνου και αλλαντικών, να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στους αρμόδιους προμηθειών των μεγάλων αλυσίδων διανομής και στο κοινό. 


 

Σημειώνουμε ότι, η τιμώμενη χώρα και οι εκθέτες της, απαλλάσσονται από τα κόστη ενοικίασης του χώρου. Συνεπώς, κρίνουμε σκόπιμη τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, καθώς – και λόγω της επιλογής της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα – η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και τη διενέργεια επαφών B2B αλλά και B2C.   Οι παρουσιάσεις, τα εργαστήρια, οι διαλέξεις και οι επιδείξεις είναι επίσης ευπρόσδεκτες. Ο επίσημος ιστότοπος είναι www.balkancheesefestival.com και η σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook είναι: www.facebook.com/IzlozbaSira και στο Instagram: https://www.instagram.com/balkancheesefestival/και στο LinkedIn: https://ca.linkedin.com/company/balkan-cheese-festival ). Για όλες τις πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον διοργανωτή, τα στοιχεία του οποίου είναι:  κ. Srba Jovanovic, email: [email protected]balkancheesefestival.com , κιν.: +381 655 777722.


 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των σχετικών εταιρειών-μελών σας και για την πρόθεσή συμμετοχής τους στο εν λόγω Φεστιβάλ, έως την Δευτέρα 20.9.2021.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER