ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

08.09.2021

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Γεύμα της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ σε δημοσιογράφους

Με αφορμή τη διοργάνωση της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και την δυναμική παρουσία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε αυτή, ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης και η Διοικητική Επιτροπή του, διοργάνωσε σε γνωστό εστιατόριο γεύμα σε δημοσιογράφους της πόλης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Ζορπίδης τόνισε, πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στηρίζει την ΔΕΘ και για αυτό το λόγο έχει μισθώσει ολόκληρο το περίπτερο 8 καταβάλλοντας 60.000 ευρώ, επιδοτώντας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή μελών του.
Όσον αφορά την πρόβλεψη του για τους ερχόμενους μήνες, αυτή κινήθηκε σε απαισιόδοξα επίπεδα, «περιμένουμε τα χειρότερα γιατί οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα οποία πήραν, τα οποία δεν έχουν και αδυνατούν να τα πληρώσουν. Σιγά σιγά θα μαζευτούν αυτά που δύο χρόνια δεν κατέβαλαν και πρέπει να δοθούνε τώρα. Άλλοι τα χρησιμοποίησαν », δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, προσθέτοντας την μεγάλη του ανησυχία για εκτόξευση των «λουκέτων».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που εμφανίζουν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα για όσα συμβαίνουν στο ΕΕΘ, ο κ. Ζορπίδης καυτηρίασε τις καταγγελίες κατά του επιμελητηρίου μέσω ανωνύμων e-mails, δηλώνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του στην υπηρεσία και απάντησε με το μεγάλο έργο το οποίο παράγεται και προσφέρει στήριξη στον επαγγελματία, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.
Ενδεικτικά, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ ανέφερε:
  • Την μεγάλη δωρεά 100.000 ευρώ προς το ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ μέσω της οποία έγινε πραγματικότητα μια υπερσύγχρονη ανακαινισμένη μονάδα για ασθενείς Covid-19.
  • Τα rapid tests που διοργάνωσε το ΕΕΘ σε 12 περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.
  • Τις θέσεις και παρεμβάσεις του για τα σημαντικά θέματα της πόλης, όπως το μετρό.
  • Την καθημερινή επικοινωνία του Επιμελητήριου με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία μέσω επιστολών και τηλεφωνημάτων, για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επαγγελματικοί κλάδοι, τα οποία αυξήθηκαν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν.
Ο κ. Ζορπίδης μίλησε και για το μέλλον τονίζοντας, πως το ΕΕΘ θα καταβάλει προσπάθεια το επόμενο έτος να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης, με Μυτιλήνη και Λήμνο.
Η είδηση βγήκε από την ανακοίνωση του Προέδρου ότι δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές, ακόμη και εάν υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας που θα καταργεί το όριο των δύο θητειών. Ο κ. Ζορπίδης μετά από 16 χρόνια στην κορυφή της διοίκησης του ΕΕΘ, υπογράμμισε «πιστεύω πως ό,τι ήταν να δώσω το έδωσα, να έρθουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες».
Στο γεύμα που παρέθεσε η Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ στους δημοσιογράφους εκτός από τον Πρόεδρο Μιχάλη Ζορπίδη, παρευρέθησαν, η Α΄Αντιπρόεδρος κ. Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κώστας Ιακώβου, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Κωνσταντίνος Λάσκος και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Κυριάκος Μερελής.  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

NEWSLETTER