ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

21.09.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ...Θεσσαλονίκη,   Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ...
 
Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, στην οποία τονίζεται ότι τελικά η «τραπεζική λιτότητα» αφορά μόνο τους πραγματικούς φορείς της παραγωγής και της Ανάπτυξης και όχι άτομα με θολή επιχειρηματική δραστηριότητα, έστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης.
Στην επιστολή τονίζεται ότι «οι επαγγελματίες, οι άνθρωποι της αγοράς και της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, εμείς που αγωνιζόμαστε νυχθημερόν για να επιβιώσουμε μέσα σε τεράστιες δυσκολίες, βλέπουμε τον χορό εκατομμυρίων τον οποίο χορεύουν αγκαλιασμένοι Τράπεζες και μεγαλοεργολάβοι, στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας! Εμείς που παρακαλάμε για ρύθμιση των οφειλών μας και πολύ δύσκολα στεκόμαστε όρθιοι από τα χρέη και τις τραπεζικές απαιτήσεις, παρατηρούμε έκπληκτοι ότι για κάποιους δεν υπάρχει άρνηση στις δανειοδοτήσεις και η λέξη «αποκλείεται» στα αιτήματά τους. Βλέπουμε επίσης ότι εξυπηρετούνται με ευλύγιστες διαδικασίες, ενώ εμείς πρέπει να ταλαιπωρούμαστε επί μέρες ενώ παρακαλάμε για χιλιάρικα».
Η ρευστότητα, η έλλειψη της οποίας σήμερα στραγγαλίζει την αγορά θα πρέπει τάχιστα να αποκατασταθεί, τονίζει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και ζητά μέτρα στήριξης της «Πραγματικής Οικονομίας και όχι των δραστηριοτήτων αεριτζήδων, που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τις ανάγκες της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, ούτε με τις προσπάθειες ανάπτυξης του επιχειρείν, που εμπεριέχει μεγάλες πολλαπλασιαστικές δυνατότητες, προς όφελος όλων».
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής προς τον πρωθυπουργό:
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με έκπληξη διαβάζουμε στον Τύπο ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έτυχαν πολύ θετικής αντιμετώπισης από Τραπεζικά Ιδρύματα και με πολύ «ευλύγιστες» διαδικασίες εγκρίσεων. Προκαλεί όντως τρομερές εντυπώσεις οι αποκαλύψεις για δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μία εποχή στην οποία ισχύει (υποτίθεται) η «Τραπεζική Λιτότητα», λόγω προβλημάτων ρευστότητας των Τραπεζών, συνεχών ανακεφαλοποιήσεων τους κλπ.
Με τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών συνειδητοποιούμε ότι η Λιτότητα και στον χώρο των Τραπεζών δεν αφορά τους πάντες. Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν τους τρόπους να ξεφεύγουν από τους γενικούς κανόνες.      
Εμείς οι επαγγελματίες, οι άνθρωποι της αγοράς και της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, εμείς που αγωνιζόμαστε νυχθημερόν για να επιβιώσουμε μέσα σε τεράστιες δυσκολίες, βλέπουμε τον χορό εκατομμυρίων τον οποίο χορεύουν αγκαλιασμένοι Τράπεζες και μεγαλοεργολάβοι, στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας! Εμείς που παρακαλάμε για ρύθμιση των οφειλών μας και πολύ δύσκολα στεκόμαστε όρθιοι από τα χρέη και τις τραπεζικές απαιτήσεις, παρατηρούμε έκπληκτοι ότι για κάποιους δεν υπάρχει άρνηση στις δανειοδοτήσεις και η λέξη «αποκλείεται» στα αιτήματά τους. Βλέπουμε επίσης ότι εξυπηρετούνται με ευλύγιστες διαδικασίες, ενώ εμείς πρέπει να ταλαιπωρούμαστε επί μέρες ενώ παρακαλάμε για χιλιάρικα.
Η ρευστότητα, η έλλειψη της οποίας σήμερα στραγγαλίζει την αγορά θα πρέπει τάχιστα να αποκατασταθεί. Σας καλούμε να λάβετε μέτρα στήριξης της «Πραγματικής Οικονομίας και όχι των δραστηριοτήτων αεριτζήδων, που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τις ανάγκες της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, ούτε με τις προσπάθειες ανάπτυξης του επιχειρείν, που εμπεριέχει μεγάλες πολλαπλασιαστικές δυνατότητες, προς όφελος όλων.
 
Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
 
Μιχάλης Ζορπίδης
Πρόεδρος

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5

DEgitalization for SMEs -Δεδομένα, λύσεις και τα βήματα προς τη γερμανική αγορά για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το Workshop για την Ψηφιοποίηση που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, απευθύνεται σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Start-Ups που ενδιαφέρονται να κάνουν την είσοδό τους ή να επεκτείνουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες τους στη γερμανική αγορά
6
7

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

Παρασκευή 7 Δεκμβρίου 2018
8

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER