ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

12.09.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΕΘ ΣΤΗ ΔΕΘΘεσσαλονίκη,   Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016
 
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΕΘ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ: «ΧΑΣΑΜΕ 25.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 8.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010»
 
Περίπου 25.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στη Θεσσαλονίκη από το 2010, μόνο στο χώρο των επαγγελματιών, τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχ. Ζορπίδης, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του Περιπτέρου του ΕΕΘ, στην 81η ΔΕΘ!
Στην ομιλία του παρουσίασε τα (ζοφερά, όπως τα χαρακτήρισε), επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τα οποία, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 είχαμε 1.882 λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, που ήταν μέλη του ΕΕΘ. "Για το ίδιο διάστημα έχουμε λιγότερες νέες επιχειρήσεις, αφού στο ΓΕΜΗ ενεγράφησαν μόλις 1.567, δηλαδή 315 λιγότερες. Από το 2010 χάσαμε μόνο στη Θεσσαλονίκη 30.759 μικρομεσαίες επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου μας! Το ίδιο διάστημα ιδρύθηκαν 22.837 επιχειρήσεις, δηλαδή 8.000 λιγότερες! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χάθηκαν περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας μόνο στο δικό μας χώρο! Τα στοιχεία αυτά είναι θλιβερά", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.


Ο Γ Σταθάκης
Τα εγκαίνια έκανε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι " φιλοδοξούμε πως ο κύκλος της ύφεσης κλείνει και η χώρα περνά στην Ανάπτυξη, μετά από μία οδυνηρή περίοδο λιτότητας, σε μία κρίση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στη Δύση, σε καιρό ειρήνης". 
Ο υπουργός ανέλυσε το "πλατύ φάσμα θεσμιών αλλαγών", που προώθησε και προωθεί το υπουργείο του και σχετίζεται με την αναδιάταξη του πλαισίου για τις Δημόσιες προμηθειες και τα Δημόσια έργα που ανοίγουν τις κλειστες έως τώρα διαδικασίες. Όπως επίσης και τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων με τη θεσμοθέτηση της Αυτοαδειοδότησης, που προβλέπει τη Γνωστοποίηση στις Αρχές της λειοτυργίας της επιχειρήσεις και σε δυο ημερες την παροχή της έγκρισης με τους ελέγχους να γίνονται εκ των υστέρων προκειμένου να μην καθυστερεί η έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.
Για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τους δανεσιτές, ωστόσο το υπουργείο προωθεί την πιστοποίησης με ισχυρούς μηχανισμούς πιστοποίησης και ελεγχου ποιότητας και προστασίας του καταναλωτή.
"Δεσμεύσαμε μεγαλο μερος του ΕΣΠΑ για τις ΜΜΕ, το οποίο διοχετεύουμε οριζόντια σε πολυ μικρες ΜΜΕ και τον τουρισμο, ενώ ο Αναπτυξιακός Νόμος ειναι αποκλειστικα για τις ΜΜΕ", πρόσθεσε ο υπουργός.


Βράβευση του Β. Κλάδη
Στην ίδια τελετή βραβεύθηκε για την πολυετή προσφορά του στο Επιμελητηριακό Κίνημα το έως πρότινως μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ και αντιπρόσωπος του στην ΚΕΕΕ Βασ. Κλάδης, που αποχωρεί από την ενεργό δράση. Την βράβευση έκανε εκ μέρους της ΚΕΕΕ ο Πρόεδρος της Κων. Μίχαλος και ο Πρόεδρος του ΕΕΠ ΜΙχ. Ζορπίδης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Αντ. Γρέγος και Αρ. Φωκάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Φάνης Παππάς, ο πρώην υπουργός Γ. Ορφανός, ο πρώην Περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης, ο ΓΓ της ΚΕΕΕ Παν. Αγνιάδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Γ. Μανδρίνιος, μέλη της ΔΕ και του ΔΣ του ΕΕΘ και πολλά μέλη του. 

Το ΕΕΘ είναι στη ΔΕΘ
Τα μέλη του ΕΕΘ εκθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες στα περίπτερα 8,9 και 13, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. με 45 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ διοργανώνει σειρά σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοίκηση της HELEXPO-ΔΕΘ προσφέρει με τον τρόπο αυτό πολύ καλύτερη και οικονομικότερη προβολή στους χώρους της Έκθεσης.


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER