ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

06.09.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ικανοποίηση ΕΕΘ για την άμεση ανταπόκριση του πρωθυπουργού

Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του πρωθυπουργού σε δύο από τα αιτήματα που του έθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει η διοίκηση του Επιμελητηρίου.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου από την οδό Αριστοτέλους και την καταπολέμηση του παραεμπορίου. Όπως ανακοινώθηκε ήδη, το Α.Τ. θα μετεγκατασταθεί άμεσα σε χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη καταπάτησης του πεζόδρομου της Αριστοτέλους από υπηρεσιακά και άλλα αυτοκίνητα και να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του κεντρικού αυτού άξονα.
 
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη εκτεταμένη επιχείρηση κατά του παραεμπορίου σε λαϊκές αγορές στη Χαριλάου και στην Άνω Πόλη, όπου πλήθος λαθραίων πλανόδιων μικροπωλητών διέθετε προϊόντα εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας.
 
Τα δύο αυτά θέματα –μεταφορά του συγκεκριμένου Α.Τ. και η καταπολέμηση του παραεμπορίου που στη Θεσσαλονίκη έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας- ήταν ανάμεσα σε αυτά που έθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες.
 
Ο κ. Ζορπίδης εκτιμά ως πολύ θετική την αμεσότητα στην ανταπόκριση και την επίδειξη των πολύ καλών αντανακλαστικών που επέδειξε ο κ. Σαμαράς
 
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ υπογραμμίζει την ανάγκη η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στα αιτήματα των επαγγελματιών και της αγοράς να είναι συνεχής και να μην εξαντλείται στις ευαίσθητες –για τη Θεσσαλονίκη και την εκάστοτε κυβέρνηση- ημέρες του Σεπτεμβρίου, όταν ενόψει της ΔΕΘ οι υπεύθυνοι δείχνουν πάντοτε κατανόηση, αλλά σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει συνέχεια, συνέπεια και διάρκεια στις αντιδράσεις τους.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER