ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17.06.2016

Newsletter

Διακηρύξεις από Αλέξη- Κυριάκο

Νέες πολιτικές πλατφόρμες παρουσίασαν χτες σε ειδικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρώτος, μιλώντας σε εκπροσώπους των οικονομικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ανέλυσε το σχέδιο της Κυβέρνησης για "Δίκαιη Ανάπτυξη".
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κήρυξε την έναρξη της Κοινωνικής Διαβούλευσης για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος του, που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας
Με κεντρικό μότο στο βήμα:«Ελλάδα 2021», από το Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε τους βασικούς μοχλούς του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης καικήρυξε πανστρατιά για την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται στον στρατηγικό στόχο της προώθησης της Δίκαιης Ανάπτυξης.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον «νέο εθνικό στόχο» της «Ελλάδας του 2021», μιας χώρας, όπως σημείωσε, που θα έχει ανακτήσει την εργασία, θα παράγει και θα μοιράζει δίκαια νέο πλούτο. Κάλεσε «να αναστρέψουμε τη σισύφεια πορεία» και «να δουλέψουμε ώστε η Ελλάδα του σήμερα να γίνει συνώνυμο της προσπάθειας για ανάκαμψη και ανασύνταξη. Η Ελλάδα του 2021 να είναι συνώνυμο δημιουργίας, αλληλεγγύης και ευημερίας». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πυρήνας, γύρω από τον οποίο ξεδιπλώνεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τουλάχιστον ειρωνικό το "να μιλά ο κ. Τσίπρας για ανάπτυξη", ήταν το σχόλιο του Προέδρου της ΝΔ. Όπως τόνισε  "η σημερινή Κυβέρνηση όσο περισσότερο απαξιώνεται από την πλειοψηφία των πολιτών τόσο περισσότερο η κοινωνία αναζητά μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αυτό προφανώς αυξάνει τις ευθύνες μας - και τη δική μου ευθύνη - για τη διαμόρφωση μιας  συγκεκριμένης, τεκμηριωμένης και αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης. Αυτή η πρόταση φιλοδοξούμε να είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με το οποίο θα εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό. Αυτό που θα εκπλήξει θετικά τους πάντες. Τους εταίρους μας, αλλά πάνω απ’ όλα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Μια νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία. 
  • Η πρόταση που έχει κωδικοποιηθεί με το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% και ανάπτυξη 4%, ήδη βρίσκει ευρύτατη αποδοχή και στην κοινωνία και σε υπεύθυνους φορείς και εκπροσώπους του οικονομικού μας συστήματος, όπως ανέφερε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER