ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

16.03.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΤΟ ΕΕΘ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ «ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ»

Θεσσαλονίκη,  16  Μαρτίου  2016
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΤΟ ΕΕΘ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
«ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ»
 
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι υποστηρικτής του πρώτου επιχειρηματικού φόρουμ του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Μαρτίου, με τίτλο "Γνωρίστε επιχειρηματικά τη Σερβία".
Το Φόρου έχει τεθεί υπό την αιγίδα των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, του δήμου Θεσσαλονίκης, και του γενικού προξενείου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν χθες οι διοργανωτές, για το Φόρουμ θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι περισσότερων από 100 μεγάλων επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων της Σερβίας, που θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες στους κλάδους της ενέργειας, των κατασκευών, του τουρισμού, των υπηρεσιών και των αγροτικών προϊόντων. Θα παρουσιαστούν επίσης 60 επενδυτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10 δισ. ευρώ, που είτε πρόκειται να ξεκινήσουν είτε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Σερβία ενώ θα δοθεί και στην προοπτική συχνότερης χρήσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τις σερβικές εμπορευματικές μεταφορές. 
«Πρέπει να πιάσουμε ξανά το νήμα της ελληνοσερβικής επιχειρηματικής συνεργασίας από εκεί που το αφήσαμε πριν τον πόλεμο», τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Κώστας Γεωργάκος, ενώ ο εκπρόσωπος του ΕΕΘ στην Οργανωτική Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος του Κλεόβουλος Θεοτόκης σημείωσε ότι «το Επιμελητήριο μας συμμετέχει και βοηθά τέτοιες δραστηριότητες, γιατί αυτές βοηθούν στην προβολή και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Μόνο από κοινού θα πιάσουμε αυτόν τον στόχο, ενώ οι διαφορές και οι ηγεμονισμοί είναι πολυτέλειες στην εποχή μας. Μόνος γνώμονας μας είναι να φέρουμε δουλειές στην πόλη και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», τόνισε.
Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διμερών συνεργασιών τόνισε ο γενικός πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Σίνισα Πάβιτς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάποιες από τις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν και στην Αθήνα, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.  
Ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Μπάνε Πρέλεβιτς σημείωσε, τέλος, ότι οι σερβικές παρουσίες στη Θεσσαλονίκη είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, πολιτικό και επιχειρηματικό.
Το Φόρουμ φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Grand Hotel (Μοναστηρίου 305-307)
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER