ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

18.01.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών για την οικονομία και την κατάσταση στην αγορά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 18 Ιανουαρίου 2016
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών για
την οικονομία και την κατάσταση στην αγορά
 
 
 
«Για την πραγματική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα που παράγει κοινωνικό πλούτο και αιμοδοτεί από το υστέρημά του τα δημόσια ταμεία η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Πολλά θέματα, που δεν απαιτούν δημόσιες δαπάνες, παραμένουν εκκρεμεί, ενώ η αγορά αισθάνεται μετέωρη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα υπουργεία παρακολουθούν την καθημερινότητα. Μόνο οι συνεχείς, ανελέητοι φόροι και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις προς τα δημόσια ταμεία θυμίζουν στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες ότι υπάρχει κράτος»
Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης τα αισθήματα των επαγγελματιών για την κατάσταση που βιώνουν, από το βήμα του επίσημου ετήσιου δείπνου του ΕΕΘ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ζορπίδης ζήτησε από τους παριστάμενους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου να μεταφέρουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ότι οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση των υψηλών φόρων. Επανέλαβε ότι για το κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού το ΕΕΘ δε συμφωνεί ούτε με την αύξηση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, ούτε με τη μείωση των συντάξεων, ούτε, φυσικά, με τις εξωπραγματικές ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ταυτόχρονα, ο κ. Ζορπίδης ανακοίνωσε ότι για το ΕΕΘ το 2016 θα είναι έτος οργανωμένης και εντατικής επιμόρφωσης των επαγγελματιών.
 
Στο επίσημο δείπνο του ΕΕΘ επίσημος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός forum, μιας τράπεζας ανοιχτού διαλόγου, το οποίο θα φιλοξενήσει το σύνολο των φορέων και οργανωμένων δομών τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε, με βάση τα ακίνητα του Ταμείου, να καταγραφούν και να εξελιχθούν οι προτάσεις και θέσεις των άμεσα εμπλεκομένων.
Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διαμορφωθεί μια συνολική πολιτική αξιοποίησης των ακινήτων αυτών, στην οποία θα αποτυπώνεται το όραμα ανάπτυξης της περιοχής.
 
Στο δείπνο του ΕΕΘ χαιρέτισαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Στην αίθουσα έδωσαν το παρόν βουλευτές, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των αρχών της Θεσσαλονίκης.    
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Eurobank, η Alpha Bank, η ΔΕΘ – Helexpo  και ο ΟΑΣΘ, ενώ δωροθέτες ήταν οι αεροπορικές εταιρίες Aegean Airlines, η Astra Airlines και η Air Berlin.  
 
 
 
ΛΕΖΑΝΤΕΣ (Στιγμιότυπα από το επίσημο δείπνο του ΕΕΘ):
 
1. Ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης
2. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας
3. Στο φουαγιέ του μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το φετινό επίσημο ετήσιο δείπνο του ΕΕΘ 
 
 


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER