ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

15.01.2016

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ημερίδα για τις οδικές μεταφορές από τα τρία επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 14 Ιανουαρίου 2016
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ημερίδα για τις οδικές μεταφορές από
τα τρία επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης
 
 
Ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογή του Κανονισμού 561/2006 στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών» οργανώνουν από κοινού το Εμποροβιομηχανικό, το Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27 – 1ος όροφος).
Στόχος των τριών Επιμελητηρίων είναι να ενημερώσουν τους επαγγελματίες των μεταφορών για έναν Κανονισμό που έχει άμεση ισχύ, χωρίς να απαιτείται η ενσωμάτωσή του στο εθνικό δίκαιο, και υπερισχύει κάθε αντίθετης διάταξης νόμου, διατάγματος και απόφασης για το ίδιο θέμα. 
Ο Κανονισμός 561/2006 προβλέπει υποχρεώσεις τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους οδηγούς, οι παραβάσεις των οποίων διακρίνονται ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητας τους στις κατηγορίες πολύ σοβαρή παράβαση, σοβαρή παράβαση και ελαφρά παράβαση.
Επίσης, θεσπίζει τους κανόνες που διέπουν το χρόνο οδήγησης, τα διαλείμματα και τις περιόδους ανάπαυσης των οδηγών που απασχολούνται στην οδική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών με σκοπό την εναρμόνιση των όρων ανταγωνισμού μεταξύ των τρόπων χερσαίων μεταφορών, ιδιαίτερα στον οδικό τομέα, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της οδικής ασφάλειας.
Στην ημερίδα θα διατυπωθούν πλήρεις ορισμοί για όλους τους βασικούς όρους, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η ερμηνεία και να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη εφαρμογή του Κανονισμού τόσο από πλευράς των υπόχρεων μερών, όσο και από πλευράς υπηρεσιών ελέγχου.  Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν οι εισηγήσεις παραγόντων της τροχαίας και του υπουργείου Εργασίας, νομικών και επαγγελματιών, ενώ θα διεξαχθεί συζήτηση, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να θέσουν και να λύσουν τις απορίες τους. 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER