29.06.2015

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έκκληση για άμεση επιστροφή της Κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κ Ο Ι Ν Ο    Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Θέμα: Έκκληση για άμεση επιστροφή της Κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Με κλειστές τράπεζες, για χρονικό διάστημα που θα είναι πιθανότατα πολύ μακρύτερο της 7ης Ιουλίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι συνέπειες για την οικονομία της χώρας θα είναι ανυπολόγιστες:
  • Παρατείνεται η αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων,
  • Η εφοδιαστική αλυσίδα έχει σπάσει, γιατί δεν παραδίδονται ούτε παραλαμβάνονται εμπορεύματα και Α’ ύλες, ακόμα και στην εσωτερική αγορά,
  • Οι εισαγωγές έχουν παγώσει και τα αποθέματα Α’ υλών και ετοίμων προϊόντων (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) είναι αμφίβολο αν επαρκούν για περισσότερο από έναν μήνα,
  • Η τουριστική κίνηση και οι μεταφορές έχουν διαταραχθεί,
  • Ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της κορύφωσης της αγροτικής παραγωγής στους μήνες που διανύουμε, η παραγωγική διαδικασία θα διαταραχθεί με πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις.
Εν ολίγοις, οδηγούμαστε στο χάος.
Το τίμημα που καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι πια εξαιρετικά βαρύ.
Δεν υιοθετούμε έναν άκαιρο καταλογισμό ευθυνών, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά τις ολέθριες συνέπειες του αυτό-εγκλωβισμού, στον οποίο έχουμε οδηγηθεί ως χώρα. Αλλά πέραν αυτού, ανεξάρτητα από προθέσεις και επιθυμίες, η δρομολογημένη δυναμική των εξελίξεων οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την Ευρωζώνη.
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία, δεν έχει καμία τύχη επιβίωσης έξω από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Ως εκ τούτου, καλούμε την Κυβέρνηση να προσγειωθεί στην -έστω και δυσάρεστη- πραγματικότητα και να προσέλθει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεσμευόμενη ρητά ότι δεν θα διακυβευθεί η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
Τεχνικά ερωτήματα για τους όρους μιας συμφωνίας οφείλεται να απαντηθούν από τους ειδικούς που έχουν και την ευθύνη των διαπραγματεύσεων. Ο λαός πρέπει να ορίσει την κατεύθυνση της πορείας που πρέπει να πάρουμε και αυτή είναι ή με την Ευρώπη και το Ευρώ ή μόνοι μας. Αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι είναι και το ερώτημα του αναγγελθέντος δημοψηφίσματος.
Το ερώτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί με νηφαλιότητα και όχι σε συνθήκες εθνικού διχασμού, που οδηγούν σε αποφάσεις εν βρασμώ, και τελικά σε εθνικές καταστροφές.
Η ελληνική οικονομία, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες κρίσης, κατάφερε να αναρριχηθεί και να βρίσκεται, στις 30 πλουσιότερες οικονομίες του κόσμου, χάρη στην συμμετοχή μας στην Ευρώπη

Δημήτρης Μπακατσέλος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,
Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,
Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,
Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος,
Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,
Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου 2015

Ιούνιος

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης