ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

19.06.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ζορπίδης προς Τσίπρα: Δώσε λύση στο πρόβλημα της αγοράς


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 18 Ιουνίου 2015
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Ζορπίδης προς Τσίπρα:
Δώσε λύση στο πρόβλημα της αγοράς
 
 
 
Δραματική έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ώστε η αγορά να βρει το ρυθμό της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να καταφέρουν να επιβιώσουν απευθύνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.
Σε επιστολή που απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Ζορπίδης επισημαίνει ότι πέντε μήνες από την εκλογή της νέας κυβέρνησης η κατάσταση στην αγορά χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. «Η κατανάλωση είναι «παγωμένη», δουλειές δεν υπάρχουν, οι πολίτες είναι «κουμπωμένοι», η ανεργία συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι «η εκκρεμότητα της συμφωνίας της χώρας μας με τους εταίρους αφαιρεί και την τελευταία ικμάδα δυναμισμού από τον οικονομικό κύκλο και οδηγεί σε πλήρη μαρασμό, με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία».
Οκ. Ζορπίδης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΘ: «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αναπτυχθεί. Η αγορά είναι έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα, πριν είναι πολύ αργά. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους εταίρους και η «ισορροπία του τρόμου» που παρακολουθούμε από μέρα σε μέρα επί ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Πρόκειται για τον «αργό θάνατο» του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε αύξηση της απασχόλησης, ούτε, όμως, και αυτός ο ίδιος ο δημόσιος τομέας. Επίσης, η μικρή έστω πιθανότητα να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και να κινδυνεύσει το ευρωπαϊκό της κεκτημένο, στο οποίο τόσα έχουμε επενδύσει όλοι μας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER