ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

18.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Αγανάκτηση για την εμμονή της κυβέρνησης στην στήριξη του δημοσίου τομέαΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2015
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Αγανάκτηση για την εμμονή της κυβέρνησης
στην στήριξη του δημοσίου τομέα
 
 
Με μεγάλη έκπληξη, που σιγά σιγά εξελίσσεται σε αγανάκτηση και οργή, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν τους υπουργούς της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μιλούν για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να αναφέρονται συνεχώς στο ότι «η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι εγγυημένη». 
Προφανώς εννοούν την καταβολή των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους και των συντάξεων στους συνταξιούχους από τα ταμεία του δημοσίου. Καμία αναφορά δε γίνεται στους μισθούς των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, λες και όσοι εργάζονται και πληρώνονται εκτός του δημοσίου δεν έχουν σπίτια, οικογένειες και υποχρεώσεις. Αντίθετα, η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την καταβολή μισθών στο δημόσιο και συντάξεων έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, δηλαδή προς τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν το δημόσιο ή παρέχουν υπηρεσίες σε αυτό και που με τη σειρά τους αδυνατούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσει με πνεύμα ισονομίας, ισοτιμίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να ενδιαφερθεί για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, όσο ενδιαφέρεται για τους δημοσίους υπαλλήλους και να προγραμματίσει την έγκαιρη εξόφληση των ιδιωτών, που έχουν να εισπράττουν από το δημόσιο συνολικά πάνω από 4 δισ. ευρώ., ώστε και οι επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Επιτέλους, ας το καταλάβουν όλοι! Ελλάδα δεν είναι μόνο ο δημόσιος τομέας. Είναι πρωτίστως ο ιδιωτικός τομέας, που παράγει κοινωνικό πλούτο και δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER