ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

12.05.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Καταστροφική η αύξηση στο ΦΠΑ της εστίασηςΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 12 Μαΐου 2015
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
 
Καταστροφική η αύξηση
στο ΦΠΑ της εστίασης
 
 
 
 
Πριν από δύο χρόνια, μετά από αγώνα των επαγγελματιών και των Επιμελητηρίων που τους εκπροσωπούν, ο ΦΠΑ στην εστίαση μειώθηκε από 23% σε 13%.
Όπως αποδείχθηκε το μέτρο ήταν σωστό, αφού συνέβαλε θετικά στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, ενώ ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος πήρε «βαθιά ανάσα» για να συνεχίσει τον αγώνα της επιβίωσης.
Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συζητείται η εκ νέου μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης σε ανώτερο συντελεστή ΦΠΑ, από το 13% που είναι σήμερα. Αν ένα τέτοιο σχέδιο προχωρήσει, θα πλήξει τις επιχειρήσεις βάναυσα. Με δεδομένο ότι τα περιθώρια αύξησης τιμών είναι μηδενικά, λόγω της διαρκώς φθίνουσας κατανάλωσης, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του κλάδου θα επιβαρυνθούν την διαφορά που θα προκύψει, με αποτέλεσμα η καθημερινή τους προσπάθεια να γίνει ακόμη δυσκολότερη.
Παράλληλα, ο τουρισμός που σε αυτή τη φάση της κρίσης αναδεικνύεται σε βαριά βιομηχανία της χώρας, θα πληγεί, αφού το προϊόν που προσφέρει θα γίνει ακριβότερο.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή τη βλαπτική για όλους μεταβολή, που είναι αμφίβολο αν θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πλήξει τους επαγγελματίες της εστίασης, ενός κλάδου που συμβάλλει στην αύξηση του εγχώριου πλούτου και προσφέρει απασχόληση.
Επίσης, το ΕΕΘ καλεί τους υπεύθυνους των παραγωγικών υπουργείων να αναζητήσουν για την αύξηση των δημοσίων εσόδων πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς τρόπους, σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων της αγοράς, που βρίσκονται από καιρό στα χέρια τους.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER