ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

06.04.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Η ρευστότητα και το παρεμπόριο τα μεγάλα προβλήματα της αγοράςΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2015
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Η ρευστότητα και το παρεμπόριο
τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς
 
 
 
Τα θέματα της μειωμένης ρευστότητας, τα εκτεταμένου παρεμπορίου, της γραφειοκρατίας και τη επιμελητηριακής νομοθεσίας έθεσε υπόψιν του κ. Αντώνη Παπαδεράκη, Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.
«Η λήψη άμεσων συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, με αύξηση της πιστωτικής επέκτασης και μείωση του κόστους χρήματος που σήμερα είναι το υψηλότερο σε όλη την Ευρωζώνη, αποτελεί πρωταρχικό δεδομένο για την βελτιστοποίηση του επιχειρηματικού κλίματος» αναφέρει το ΕΕΘ στο υπόμνημα που παρέδωσε στον κ. Παπαδεράκη. Επίσης –ως μέτρα για τη βελτίωση της ρευστότητας- το ΕΕΘ ζητάει αφενός την επιβεβλημένη η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που συσσωρεύονται και αυξάνονται διαρκώς, και αφετέρου τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 υπέρ της επιχειρηματικότητας με ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση εμπορικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων είναι κινήσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.
Ταυτόχρονα –σύμφωνα με το ΕΕΘ- η λήψη θαρραλέων μέτρων στους τομείς των αδειοδοτήσεων, της πάταξης της διαφθοράς, της ορθής διαχείρισης των κρατικών προμηθειών αλλά και η θεσμοθέτηση σταθερού φορολογικού συστήματος είναι στοιχεία που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την επίτευξη των αναπτυξιακών ρυθμών της εθνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του Επιμελητηρίου στην πάταξη του παρεμπορίου μέσω της χρήσης ειδικών μηχανημάτων στις πύλες εισόδου, της εντατικοποίησης και αυστηροποίησης των ελέγχων στην αγορά και τους μικροπωλητές και –κυρίως- μέσω της θέσπισης ειδικού κλιμακίου ελεγκτών, που χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον εντοπισμό, την κατάσχεση και την άμεση καταστροφή, των εμπορευμάτων που εισάγονται και διακινούνται παράνομα.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER