ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

17.03.2015

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το ΕΕΘ με το Ελληνο – Ρωσικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το ΕΕΘ
με το Ελληνο – Ρωσικό Επιμελητήριο Ελλάδος
 
 
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο – Ρωσικό Επιμελητήριο. Στόχος είναι η συνεργασία των δύο φορέων για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται εξαιτίας της αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο το Ελληνο - Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα ενημερώνει εγκαίρως και θα υποστηρίζει τεχνικά το ΕΕΘ στις ακόλουθες δράσεις, τις οποίες σχεδιάζει και υλοποιεί σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Πρεσβειών των δυο χωρών αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας:
  1. Την ανάπτυξη των αμοιβαίων οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  2. Την παροχή πληροφοριών, συμβουλών, γνωμοδοτήσεων, μελετών και εκθέσεων επί της Ρωσικής ή της Ελληνικής αγοράς και της οικονομίας αυτών.
  3. Την παροχή στοιχείων για τη διάθεση ή την προμήθεια προϊόντων και την πραγματοποίηση επενδύσεων στις δύο χώρες.
  4. Τη διαμεσολάβηση για τη σύναψη σχέσεων μεταξύ προσώπων, επιχειρήσεων και ενδιαφερομένων οικονομικών κύκλων των δύο χωρών, με σκοπό την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας.
  5. Την υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων των συμμετεχόντων στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις ενώπιων των Ελληνικών και Ρωσικών κυβερνητικών υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου ή άλλων οργανισμών των δύο χωρών.
  6. Τη διοργάνωση κλαδικών και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στη Ρωσία και την Ελλάδα.
  7. Τη διοργάνωση εκθέσεων και τη συμμετοχή σε εκθέσεις στη Ρωσία και την Ελλάδα.
  8. Τη διοργάνωση  συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Ρωσία και την Ελλάδα.
  9. Τη διοργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, συναντήσεων, ανταλλαγών και κάθε άλλης νόμιμης δραστηριότητας στη Ρωσία και την Ελλάδα, που ανταποκρίνεται, εξυπηρετεί και εναρμονίζεται με τους σκοπούς του Επιμελητηρίου.
Οι δύο φορείς συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για την από κοινού οργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων, για  την καλύτερη  και   αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση   των   συνεργατών - μελών  του ΕΕΘ, αλλά   και   της   επιχειρηματικής κοινότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης το ΕΕΘ θα ενημερώνει τα μέλη του για τα αποτελέσματα των ενεργειών του, ενώ θα αξιολογεί τις προτεινόμενες από το Ελληνο – Ρωσικό Επιμελητήριο πρωτοβουλίες και θα αποφασίζει για την θεσμική του συμμετοχή σε αυτήν.
 
Λεζάντα: Οι δυο Πρόεδροι, του ΕΕΘ  κ. Μιχάλης Ζορπίδης (αριστερά)  και του Ελληνο-ρωσικού Επιμελητηρίου  Ελλάδος κ. Χρήστο Δήμα αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στα γραφεία του ΕΕΘ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

NEWSLETTER