ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

11.11.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Πάνω από 600 άτομα στην ημερίδα για την ασφαλιστική αγορά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2014
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Πάνω από 600 άτομα στην ημερίδα
για την ασφαλιστική αγορά
 
 
Πάνω από 600 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη ασφαλιστικών εταιριών παρακολούθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την ημερίδα για τον ασφαλιστικό κλάδο που διοργάνωσαν από κοινού τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά.
Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης για να συζητούνται θέματα της αγοράς, αλλά και ζητήματα που προκύπτουν στις σχέσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τις ασφαλιστικές εταιρίες. Όλοι, πάντως, αναγνώρισαν την ανάγκη όλοι οι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς οφείλουν να συντονιστούν προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν. Με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, από το οποίο θα κερδίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, η ελληνική κοινωνία και η εθνική οικονομία.
«Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία επέλεξε την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή της ασφαλιστικής αγοράς και αυτό  σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η αξιοπιστία του κλάδου είναι διασφαλισμένη» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος σημείωσε ότι για τον ασφαλιστικό κλάδο η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο είναι όχι μόνο απολύτως απαραίτητη, αλλά και καθοριστική προκειμένου η ασφαλιστική αγορά να αποκτήσει την ποιότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί το ευαίσθητο αντικείμενό της. «Οι εξελίξεις τρέχουν, η τεχνολογία αναπτύσσεται και όπως συμβαίνει παντού έτσι και στην ασφαλιστική αγορά οι προσαρμογές είναι αναπόφευκτες» επισήμανε ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Πως ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις αλλαγές και ανακατατάξεις που γίνονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας; Και πως θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που εταιρίες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές παρέχουν στους πελάτες τους;».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι οι ασφαλιστές ανήκουν κατά κανόνα στους μικρομεσαίους κι έχουν τα προβλήματα που έχει όλη η αγορά, χαμηλή ρευστότητα, μεγάλη φορολογία, οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER