ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

12.09.2014

Ανακοινώσεις

Ευνοϊκότεροι όροι για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίεςΕυνοϊκότεροι όροι για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες


Ποιοι οι δικαιούχοι, όλα τα δικαιολογητικά

Ευνοϊκότερους όρους για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους προβλέπει η νέα τροποποιητική υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Αν και η ρύθμιση αφήνει εκτός τη συντριπτική πλειονότητα των ανέργων ελευθέρων επαγγελματιών, στον ΟΑΕΕ εκτιμούν ότι μπορούν να λάβουν το επίδομα τουλάχιστον 120.000 πρώην ασφαλισμένοι του με οφειλές έως 5.000 ευρώ.
Το επίδομα θα φθάνει τα 360 ευρώ και θα χορηγείται από τον ΟΑΕΔ για διάστημα από 3 έως 9 μήνες, αρκεί να μην υπάρχουν οφειλές ή να έχει γίνει ρύθμιση.
Τίποτα δεν αλλάζει στην τελική υπουργική απόφαση αναφορικά με το εισοδηματικό κριτήριο, που παραμένει στις 20.000 ευρώ ατομικό και 30.000 ευρώ καθαρό οικογενειακό, στη διετία που διέκοψαν την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ.


Πώς θα καταβάλλεται
 Για χρόνο ασφάλισης 3-4 ετών, θα καταβάλλεται για 3 μήνες
 Για χρόνο ασφάλισης 5-6 ετών, θα καταβάλλεται για 4 μήνες
 Για χρόνο ασφάλισης 7-8 ετών, θα καταβάλλεται για 5 μήνες
 Για χρόνο ασφάλισης 9-10 ετών, θα καταβάλλεται για 6 μήνες
 Για χρόνο ασφάλισης 11-12 ετών, θα καταβάλλεται για 7 μήνες
 Για χρόνο ασφάλισης 13-14 ετών, θα καταβάλλεται για 8 μήνες
 Για χρόνο ασφάλισης 15 ετών και άνω, θα καταβάλλεται για 9 μήνες.
Η καταβολή του βοηθήματος διακόπτεται σε περίπτωση μισθωτής απασχόλησης, αυτοαπασχόλησης ή συνταξιοδότησης ή απώλειας της ρύθμισης των οφειλών . Τυχόν βοηθήματα που έχουν καταβληθεί ενώ ίσχυε κάποιο εκ των ανωτέρω, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Δικαιολογητικά
Ο δικαιούχος θα πρέπει να καταθέσει βεβαίωση του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα με την οποία να πιστοποιείται η διακοπή του επαγγέλματος ή της ιδιότητας, ο χρόνος ασφάλισης και ότι δεν υπάρχουν οφειλές ή ότι έχει κάνει ρύθμιση των οφειλών του.
Χρειάζεται επίσης υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνει ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη λήψη του βοηθήματος δεν έχει αναλάβει μισθωτή εργασία, δεν αυτοαπασχολείται, δεν έχει απολέσει τη ρύθμιση στην οποία έχει υπαχθεί για εξόφληση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται, δεν λαμβάνει σύνταξη και δεν έχει μεταβιβάσει την επιχείρηση του ή το μερίδιο του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση σε σύζυγο ή πρόσωπο α και β βαθμού συγγένειας.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER