ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

04.09.2019

Newsletter

Ζορπίδης: "Δυναμικά παρών το ΕΕΘ στην 84η ΔΕΘ"

Ζορπίδης: Είμαστε παρόντες στην 84η ΔΕΘ
 
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης λοιπόν θα βρεθεί και αυτόν τον Σεπτέμβριο στο πλευρό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης! Με αποφασιστικότητα και δυναμική, πίστη και θέληση το Ε.Ε.Θ. στηρίζει τη Δ.Ε.Θ. και στηρίζεται από αυτήν! Είναι μία σχέση που κρατά χρόνια πολλά…», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, παρουσιάζοντας χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αυτό θα διοργανώσει στο πλαίσιο της 84ης Δ.Ε.Θ.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Επιμελητήριο μας και να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Τον κ. Ζορπίδη πλαισίωσαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ Κώστας Ιακώβου, Κυριάκος Μερελής, Κώστας Λιάσκος και Μανόλης Σύλλης. 

Μετάξύ άλλων ο κ. Ζορπίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε:
- Η κυβέρνηση έχει δώσει καλά δείγματα έως τώρα. Αλλά περιμένουμε την οικονομική πολιτική της. Περιμένουμε να φτιάξει το κράτος περισσότερο φιλικό προς την ιδιωτική οκονομία. Στη χώρα δεν υπάρχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι πάντες ότι μόνο με την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας θα παραχθεί πλούτος και θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού.
- Το ΕΕΘ έχει στόχο να βοηθά και να εξυπηρετεί τα μέλη του. Προκειμένου να τα ενημερώνει ορθά έχει διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις και θα διοργανώσει με τον ίδιο στόχο, όχι μόνο τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ αλλά και δεκάδες άλλες το επόμενο διάστημα.
- Το ΕΕΘ θα βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων που επλήγησαν από τα έργα του μετρό. Το ΔΣ μελετά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παρέχει βοήθεια. Θα αγωνιστούμε ώστε να εφαρμοστεί πλέον το Μνημόνιο που υπογράψαμε με το Υπουργείο Υποδομών και προβλέπει μέτρα ανακούφισης. Είμαστε υπέρ της λύσης της απόσπασης και επανατοποθέτησης των ευρημάτων, καθώς αυτή είναι η συμφερότερη και γρηγορότερη.
- Λυπάμαι που ο Μπουτάρης εξακολουθεί να μου επιτίθεται προσωπικά. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο. Εγώ προσωπικά και το ΕΕΘ ήταν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς τον βγάλαμε από τη δύσκολη θέση όταν του δωρίσαμε ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα, εμείς του δώσαμε πάνω από 300.000 ευρώ για διάφορες εκδηλώσεις, εμείς ήμασταν πάντα στο πλευρό του.  

Κοντά στη ΔΕΘ
«Είναι μία απόφαση ζωής για το Επιμελητήριο μας, που είναι απολύτως ξεκάθαρη και αταλάντευτη απέναντι στον εκθεσιακό φορέα, που αποτελεί κατά τη γνώμη μας, τον κορυφαία θεσμό εξωστρέφειας, που διαθέτουμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά γεγονότα, που προσδίδουν κύρος, σημασία και σπουδαιότητα στην πόλη, τους φορείς και τους ανθρώπους της», τόνισε ο κ. Ζορπίδης και πρόσθεσε:
Έτσι, με την οπτική αυτή το Επιμελητήριο μας θα δώσει και φέτος βροντερό «παρών» στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα θα το κάνει με τρεις κατευθύνσεις.
  1. Το Ε.Ε.Θ. θα διοργανώσει και φέτος το ετήσιο δείπνο προς τιμή της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και του επιμελητηριακού κόσμου, το βράδυ της Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το δείπνο θα παρατεθεί στους κήπους του Κυβερνείου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου η διοργάνωση να έχει κύρος και βαρύτητα αλλά και να τιμηθούν οι προσκεκλημένοι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της κ. Παν. Πικραμένος, ενώ θα παραστεί και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας αλλά και άλλα μέλη της. 
 
  1. Το Ε.Ε.Θ. θα εκπροσωπηθεί και φέτος σε ενιαίο χώρο του Περιπτέρου 8! Πρόκειται για μία λαμπρή συμμετοχή που θα αποτελείται από τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου μας και 36 επιχειρήσεων- μελών του ως εκθετών! Με τον τρόπο αυτό το Ε.Ε.Θ. προσφέρει στα μέλη του πολύ καλύτερους, συμφερότερους και οικονομικότερους όρους προβολής, αφού παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο, που είναι μάλιστα εύκολα προσβάσιμος για το κοινό της Έκθεσης. Οι εκθέτες αυτοί θα δαπανούσαν πολύ περισσότερα χρήματα εάν συμμετείχαν μεμονωμένα στην Δ.Ε.Θ. και σίγουρα δεν θα είχαν τόσο καλό σημείο για τα περίπτερα τους! Παράλληλα, στο σταντ του Ε.Ε.Θ. όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου μας μπορούν να συζητήσουν με τα στελέχη του κάθε πρόταση ή ζήτημα που τους απασχολεί αλλά και να συναντήσει τους συμβούλους του οι οποίοι παρέχουν δωρεάν πολύτιμες συμβουλές για κάθε νομικό, φορολογικό και ασφαλιστικό θέμα!
 
Τα εγκαίνια του Περιπτέρου του ΕΕΘ θα κάνει ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θόδωρος Καράογλου, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μ.μ.:
 
  1. Το Ε.Ε.Θ. θα διοργανώσει και φέτος σημαντικές εκδηλώσεις για θέματα που απασχολούν τα μέλη του. στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Πρόκειται για:
  • Το Οικονομικό Φόρουμ, μία σημαντική εκδήλωση- παρέμβαση, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στην οποία θα αναλυθούν σημαντικές εξελίξεις για την Ελληνική Οικονομία, στην παρούσα συγκυρία. Ομιλητές θα είναι: Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Φάμελος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (I.C.C.), Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργός και συντονιστής του θα είναι ο Δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.
Θα παραστούν επίσης υπουργοί, πολιτικοί όλων των κομμάτων, επιστήμονες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αναλύσουν τομείς της Ιδιωτικής Οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της δράσης των Επιμελητηρίων.
Το Οικονομικό Φόρουμ του Ε.Ε.Θ. θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικ. Γερμανός» (Αίθουσα Β) της Δ.Ε.Θ. τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ..
  • «Αξιοποιήστε το Digital Marketing για να προσεγγίσετε επαγγελματικά τη γενιά των Millennials.  Πρόκειται για Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, που διοργανώνει η Επιτροπή Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων του ΕΕΘ. Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Β, του «Νικ. Γερμανός».
  • «Θεσσαλονίκη- Τουρισμός, η επόμενη μέρα», από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του ΕΕΘ. Έχει προσκληθεί ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο «Νικ. Γερμανός».
  • «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επιμελητήρια. Στενές σχέσεις συνεργασίας. Ο συντονισμός των Open Malls», με ομιλητή τα στελέχη του ΕΕΘ και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβα. Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 6.30 μ.μ. στο «Νικ. Γερμανός», Αίθουσα Β.
  • Taste the Meat”: Εκδήλωση του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 6.30 μ.μ., στο χώρο μπροστά από το Περίπτερο 8.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER