ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

24.07.2019

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκκληση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πρωτοφανούς θεομηνίας της Χαλκιδικής απευθύνει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή του Συμβουλίου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή

Και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής
1. Η κινητοποίηση του από την πρώτη στιγμή κρίνεται πολύ ικανοποιητική.
2. Χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις αποκαταστάθηκαν οι σημαντικότερες ζημιές στα δίκτυα και τις υποδομές.
3.Προωθήθηκαν χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις όλες οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών
4. Ωστόσο εκκρεμότητα το τεράστιο θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενώνει τη φωνή του μ αυτές των φορέν της Χαλκιδικής που ζητούν να εφαρμοστεί στην περίπτωσή τους αυτό που εφαρμόστηκε και σε ανάλογες θεομηνίες περιοχές της χώρας. Θα πρέπει δηλαδή η κυβέρνηση χωρίς καμία καθυστέρηση να αποφασίσει το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πληγέντων για χρονικό διάστημα. 6 μηνών

Το όργανο στην ίδια συνεδρίαση του συζήτησε θέματα σχετικά με την εσωτερική του οργάνωση, τις συναντήσεις που προτίθεται να έχει με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την επιχειρηματική και επιμελητηριακή κοινότητα επίσης και θέματα που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο: "Το τσιγάρο... γίνεται καπνός"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Θεσσαλονίκη" του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος)
12

Ημερίδα με τίτλο "Η Καινοτομία στις Μεταφορές: Κύριες τάσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER