ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

19.12.2018

Newsletter

Ουσιαστική η συζήτηση με την Αχτσιόγλου

Ουσιαστιική συζήτηση για τα θέματα των επαγγελματιών
με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου
Μιχ. Ζορπίδης: Η Πολιτεία να προσέξει περισσότερο τους μικρομεσαίους
Νέα Ρύθμιση για χρέη προς Ασφαλιστικά Ταμεία ανακοίνωσε η Υπουργός
 
 
Έκκληση στην Κυβέρνηση, μέσω της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, να δώσει βαρύτητα στα προβλήματα των επαγγελματιών και των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών, απηύθυνε ο Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργάνωσε απόψε (Τετάρτη) το Ε.Ε.Θ., με ομιλία της υπουργού.
 
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η κα Υπουργός εμφανίστηκε θετική και ζήτησε πλήρεις προτάσεις προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές και βελτιώσεις νόμων και διατάξεων για θέματα που της τέθηκαν, καθώς ταλαιπωρούν και πλήττουν τους επαγγελματίες, όπως τα πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία, η δήλωση των υπερωριών στο σύστημα «Εργάνη», τα τεκμαρτά ημερομίσθια, η ευθύνη του αναθέτοντος για την καταβολή μισθών από εργολάβο και άλλα.
 
«Ζητούμε από την κυβέρνηση και παρακαλώ να το μεταβιβάσετε στον πρωθυπουργό, να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον κόσμο της Αγοράς. Βλέπουμε ένα διαρκές ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους, τους επιδοματούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι θετικό, ωστόσο δεν αρκεί. Πρέπει να δείξετε το ενδιαφέρον σας και στους επαγγελματίες και τους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», είπε στην Υπουργό ο Μιχάλης Ζορπίδης, αμέσως μετά την ομιλία της.
 

Η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πλέον, μετά τα Μνημόνια και την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική υπάρχουν επιτέλους περιθώρια, η ελευθερία αλλά και ο δημοσιονομικός χώρος για  αποκατάσταση αδικιών και θετικά μέτρα που θα βασίζονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, που είναι η δίκαιη ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Η Υπουργός Εργασίας ανέλυσε την πορεία εφαρμογής των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκης (ακύρωση μείωσης συντάξεων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ΕΝΦΙΑ, απόδοση αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, μείωση εργοδοτικών εισφορών και αύξηση του κατώτατου μισθού).
Ανακοίνωσε τέλος ότι το αργότερο έως το Μάρτιο θα ψηφισθεί νέα ρύθμιση χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που θα είναι η πρώτη με πρόβλεψη «κουρέματος» οφειλών από εισφορές που έπρεπε να είχαν κατατεθεί έως το 2016.  Για τον κατώτατο μισθό διέψευσε ότι η αύξηση θα είναι 30-40 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Ιανουαρίου


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  

NEWSLETTER