ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

14.05.2018

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ POS ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              Αρ.Πρωτ: 255/9.5.2018
 
ΘΕΜΑ: ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ POS ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
         
            Με την έκδοση του νέου ΦΕΚ (‘β 4309/11-12-2017) και την απόφαση 133473/2017 «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016,(Α΄240)»(Β΄1445), έπρεπε να τοποθετήσουμε υποχρεωτικά στα σχολικά κυλικεία τερματικά πληρωμής POS.
Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση αυτής της παράλογης απόφασης και την τελικη εξαίρεση των σχολικών κυλικείων και συγκεκριμένα του ΚΑΔ: 56.29.20.04 <<ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΑ)>> από την εν λόγω απόφαση για ευνόητους  λόγους τους οποίους αναλύσαμε σε πολλά έγγραφα και επιστολές του Σωματείου μας.
Σας ενημερώνουμε πως μετά από πολύ προσπάθεια (επιστολές – έγγραφα – τηλεφωνικές παρεμβάσεις – προβολή στα ΜΜΕ και σε κεντρικά κανάλια της τηλεόρασης) από το Σωματείο μας και με την στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ, της Ομοσπονδίας μας ΠΟΚΔΙΣ, της ΟΕΕΘ, του ΕΕΘ αρχικά αλλά και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια από άλλες περιοχές της Ελλάδος, τελικά έχουμε την απόφαση εκ νέου του Υπουργείου για την εξαίρεσή των σχολικών κυλικείων από την υποχρέωση χρήσης POS. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια με ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης που συνυπογράφουν 25 βουλευτές του Σύριζα με πρωτοβουλία του βουλευτού Ν.Παρασκευόπουλου, καθώς και τη στήριξη με επιστολές του βουλευτού κου Σ. Φάμελλου και τέλος του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων κου Σαρίδη Ιωάννη.
Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση στο υπ' αριθμ. 1586/8-5-2018 ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία έχει εξαιρεθεί ο κλάδος μας τελικά από την παράλογη αυτή υποχρέωση. (σας επισυνάπτουμε την απόφαση). ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΕ Η ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔ: 56.29.20.04 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΑ).
 
Στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας μπορούν όλα τα μέλη του Σωματείου των Κυλικειαρχών και κάθε ενδιαφερόμενος να δει την απόφαση αυτή στην κατηγορία Νομοθεσία – Υπουργικές Αποφάσεις.
 
 
 
 
Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε όπως πάντα στη διάθεσή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του  Δ.Σ. του Σωματείου μας κ. Στέφανο Φακούδη  στο τηλ: 6906721827.
Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων και είμαστε εν αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης και υποστήριξης, προβάλλοντας, μέσω δημοσίευσης σας, την απόφαση αυτή προκειμένου να ενημερωθούν όλοι όσοι ανήκουν στον εν λόγω ΚΑΔ.
                                                                       
       
      Με εκτίμηση
 
                                                                                                          ΤΟ Δ.Σ.
                                                                                                  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
                                                                                        ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                                                      ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER