Ενημέρωση-Πληροφόρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2018

Ξεκινά την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 08:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2018 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2018 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2018 για τα παιδιά με αναπηρία.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2016 μέχρι 28.000,00 €, οι οποίοι/ες το έτος 2017:
  • είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.
Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 έως την 14η Ιουνίου 2012. Οι ωφελούμενοι μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35.000.000,00€.
Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους, δικαιούχους και παρόχους, μέχρι την 01.05.2018 και ώρα 23:59. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Παρόλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την 02.05.2018, και ώρα 14:00. Οι πάροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά μέχρι την 01.05.2018 και ώρα 23.59.
Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μεριμνήσει εγκαίρως για την απόδοση ΑΜΚΑ στα παιδιά τους ή για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, όταν υπάρχει μεταβολή αυτών στην οικογενειακή μερίδα, και να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.

Μάρτιος

Χορηγική Στήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής προτίθεται να πραγματοποιήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Έλληνα Τενόρο κ. Μάριο Φραγκούλη, με σκοπό τα έσοδα της να προσφερθούν προκειμένου να ανακουφίσουν τις ανάγκες των Ιδρυμάτων που υποστηρίζει το Δίκτυο σε όλο το Βορειοελλαδικό τόξο. Η συναυλία προγραμματίζεται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Εσπερίδα με θέμα "Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων & ελευθέρων επαγγελματιών"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00-21:00 με θέμα "Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων & ελευθέρων επαγγελματιών".

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέματα: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) - ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.), σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), στα πλαίσια των επιμορφωτικών τους δραστηριοτήτων συνδιοργανώνουν ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέματα:
- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)
- ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία, σας προσκαλεί σε ολοήμερο δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2018 στον πολυχώρο Apodec (Διεύθυνση: Στρ. Σφέτσου 3, Θεσσαλονίκη 546 26) και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Co-Create (Interreg MED).