ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

29.03.2018

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Μιχ. Ζορπίδης: «Επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις μας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο» Ενός λεπτού σιγή για τον Παναγιωτη Παπαδόπουλο στη συνεδρίση του ΔΣ του ΕΕΘΜιχ. Ζορπίδης: «Επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις μας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο»
Ενός λεπτού σιγή για τον Παναγιωτη Παπαδόπουλο στη συνεδρίση του ΔΣ του ΕΕΘ
 
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, προέδρου του αδελφού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ., παρουσία του προεδρείου του ΒΕΘ. Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι «ο ξαφνικός θάνατος του Παναγιώτη αφήνει ορφανό το επιμελητηριακό κίνημα» και ανακοίνωσε ότι σύντομα το ΕΕΘ θα ανακοινώσει τους τρόπους με τους οποίους θα τιμήσει ουσιαστικά τη μνήμη του εκλιπόντος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Ζορπίδης ενημέρωσε το ΔΣ για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, που τελείωσε χτες, στις εργασίες του οποίου, για λογαριασμό του ΕΕΘ παρακολούθησαν οι τρεις αντιπρόεδροί του. «Στη συνάντηση που είχαμε με την κ. Νοτοπούλου, η οποία είχε καλέσει όλους τους φορείς για να προετοιμάσει το συνέδριο, είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου. Δυστυχώς δικαιώθηκα. Οι επιφυλάξεις αυτές επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι εργασίες του συνεδρίου έμειναν μακριά από τη λογική ενός ειλικρινούς διαλόγου της κυβέρνησης με τους τοπικούς φορείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θέματα που θέσαμε με υπόμνημα μας στην διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού (σ.σ. υπερφορολόγηση, λαθρεμπόριο, ρύθμιση 120 δόσεων και POS στα σχολικά κυλικεία), δεν μπήκαν καν στο συνέδριο. Άρα για ποια συνεννόηση να μιλήσουμε και γιατί να ξαναπάμε σε μία συνάντηση με την κυβέρνηση αφού δεν υπολογίζουν τα θέματα που τους θέτουμε» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ. 
Επίσης ο κ. Ζορπίδης ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η οποία όπως είπε, έγινε σε καλό κλίμα και με έκδηλη την διάθεση για καλή συνεργασία.


 
Διαμαρτυρία για την ΕΥΑΘ
Το ΔΣ του ΕΕΘ αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση αλλά και την ΕΥΑΘ γιατί απέλυσε 90 συνεργάτες της, που απασχολούσε με εργολαβική σχέση για την αποστολή των λογαριασμών και τον έλεγχο των ρολογιών υδροδότησης. Στη θέση τους προσέλαβε συμβασιούχους, ενώ ανέθεσε σε εταιρία την αποστολή των λογαριασμών. Με τις νέες μεθόδους το κόστος ανά ρολόι υδροδότησης τριπλασιάζεται, από 15 λεπτά του ευρώ, που ήταν με τους συνεργάτες, στα 49 λεπτά, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν εκπρόσωποι των απολυμένων.

Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ομιλία του κ. Σταύρου Βαρδαλά, νομικού συμβούλου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο οποίος ανέλυσε τον νέο επιμελητηριακό νόμο. Τον κ. Βαρδαλά είχε προσκαλέσει η διοίκηση του ΕΕΘ, κρίνοντας ότι τα μέλη του ΔΣ θα πρέπει να ενημερωθούν αναλυτικά για το νέο νομικό πλαίσιο. Ο ομιλητής μίλησε για έναν πρόχειρο νόμο, που ενισχύει τον κρατισμό και την γραφειοκρατία, αποθαρρύνει και την αποκέντρωση, ενώ δεν προχωρά σε μέτρα που θα βοηθούσαν τους επιχειρηματίες, όπως  η ενοποίηση υπηρεσιών.  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάρτιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

Χορηγική Στήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής προτίθεται να πραγματοποιήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Έλληνα Τενόρο κ. Μάριο Φραγκούλη, με σκοπό τα έσοδα της να προσφερθούν προκειμένου να ανακουφίσουν τις ανάγκες των Ιδρυμάτων που υποστηρίζει το Δίκτυο σε όλο το Βορειοελλαδικό τόξο. Η συναυλία προγραμματίζεται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.
15
16
17
18
19

Εσπερίδα με θέμα "Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων & ελευθέρων επαγγελματιών"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00-21:00 με θέμα "Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων & ελευθέρων επαγγελματιών".
20
21

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέματα: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) - ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.), σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), στα πλαίσια των επιμορφωτικών τους δραστηριοτήτων συνδιοργανώνουν ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέματα:
- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)
- ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
22
23
24
25
26
27
28

Δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία, σας προσκαλεί σε ολοήμερο δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2018 στον πολυχώρο Apodec (Διεύθυνση: Στρ. Σφέτσου 3, Θεσσαλονίκη 546 26) και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Co-Create (Interreg MED).
29
30
31
 

NEWSLETTER