ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

29.03.2018

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Μιχ. Ζορπίδης: «Επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις μας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο» Ενός λεπτού σιγή για τον Παναγιωτη Παπαδόπουλο στη συνεδρίση του ΔΣ του ΕΕΘΜιχ. Ζορπίδης: «Επιβεβαιώθηκαν οι επιφυλάξεις μας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο»
Ενός λεπτού σιγή για τον Παναγιωτη Παπαδόπουλο στη συνεδρίση του ΔΣ του ΕΕΘ
 
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, προέδρου του αδελφού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ., παρουσία του προεδρείου του ΒΕΘ. Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι «ο ξαφνικός θάνατος του Παναγιώτη αφήνει ορφανό το επιμελητηριακό κίνημα» και ανακοίνωσε ότι σύντομα το ΕΕΘ θα ανακοινώσει τους τρόπους με τους οποίους θα τιμήσει ουσιαστικά τη μνήμη του εκλιπόντος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Ζορπίδης ενημέρωσε το ΔΣ για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, που τελείωσε χτες, στις εργασίες του οποίου, για λογαριασμό του ΕΕΘ παρακολούθησαν οι τρεις αντιπρόεδροί του. «Στη συνάντηση που είχαμε με την κ. Νοτοπούλου, η οποία είχε καλέσει όλους τους φορείς για να προετοιμάσει το συνέδριο, είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου. Δυστυχώς δικαιώθηκα. Οι επιφυλάξεις αυτές επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι εργασίες του συνεδρίου έμειναν μακριά από τη λογική ενός ειλικρινούς διαλόγου της κυβέρνησης με τους τοπικούς φορείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θέματα που θέσαμε με υπόμνημα μας στην διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού (σ.σ. υπερφορολόγηση, λαθρεμπόριο, ρύθμιση 120 δόσεων και POS στα σχολικά κυλικεία), δεν μπήκαν καν στο συνέδριο. Άρα για ποια συνεννόηση να μιλήσουμε και γιατί να ξαναπάμε σε μία συνάντηση με την κυβέρνηση αφού δεν υπολογίζουν τα θέματα που τους θέτουμε» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ. 
Επίσης ο κ. Ζορπίδης ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η οποία όπως είπε, έγινε σε καλό κλίμα και με έκδηλη την διάθεση για καλή συνεργασία.


 
Διαμαρτυρία για την ΕΥΑΘ
Το ΔΣ του ΕΕΘ αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση αλλά και την ΕΥΑΘ γιατί απέλυσε 90 συνεργάτες της, που απασχολούσε με εργολαβική σχέση για την αποστολή των λογαριασμών και τον έλεγχο των ρολογιών υδροδότησης. Στη θέση τους προσέλαβε συμβασιούχους, ενώ ανέθεσε σε εταιρία την αποστολή των λογαριασμών. Με τις νέες μεθόδους το κόστος ανά ρολόι υδροδότησης τριπλασιάζεται, από 15 λεπτά του ευρώ, που ήταν με τους συνεργάτες, στα 49 λεπτά, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν εκπρόσωποι των απολυμένων.

Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ομιλία του κ. Σταύρου Βαρδαλά, νομικού συμβούλου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο οποίος ανέλυσε τον νέο επιμελητηριακό νόμο. Τον κ. Βαρδαλά είχε προσκαλέσει η διοίκηση του ΕΕΘ, κρίνοντας ότι τα μέλη του ΔΣ θα πρέπει να ενημερωθούν αναλυτικά για το νέο νομικό πλαίσιο. Ο ομιλητής μίλησε για έναν πρόχειρο νόμο, που ενισχύει τον κρατισμό και την γραφειοκρατία, αποθαρρύνει και την αποκέντρωση, ενώ δεν προχωρά σε μέτρα που θα βοηθούσαν τους επιχειρηματίες, όπως  η ενοποίηση υπηρεσιών.  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER