ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

06.03.2018

Newsletter

Έκκληση στο Δήμο για προθεσμία

Έκκληση στο Δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει παράταση στη διαδικασία που αφορά το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, η οποία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, υποβάλλει, έπειτα από χθεσινή ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ του ΕΕΘ!
Στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη τονίζει ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς είναι σύνηθες για πολλούς συναδέλφους μας να μην προλαβαίνουν τις προθεσμίες, λόγω επαγγελματικού φόρτου ή γραφειοκρατίας. Άλλωστε, με την διευκόλυνση των συναδέλφων δεν πρόκειται να ζημιωθεί επ’ ουδενί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίο θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της αγοράς, τη δύσκολη αυτή εποχή.
Εξ΄άλλου η παράταση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς δίνεται κάθε χρόνο και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να την δώσετε και φέτος», τονίζεται στην ίδια επιστολή.
 
Τα άλλα θέματα
Στην χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ζορπίδη για τα οικονομικά στοιχεία, καθώς μέσα στο 2017 υπήρξε αύξηση του αποθεματικού κατά 809.000 ευρώ, «παρά το γεγονός ότι ήταν χρονιά εκλογών», όπως είπε. Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να ιδρύσει Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του. Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση για τις εννέα θεματικές επιτροπές που σύστησε, με σκοπό να οργανώσει με καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητες του. Τη χθεσινή συνεδρίαση παρακολούθησε το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης αλλά και εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, το ΕΕΘ θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να διατηρήσει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις καλές σχέσεις του με την Ο.Ε.Ε.Θ, που αποτελεί το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών. Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας (και Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ) Κώστας Ιακώβου σημείωσε ότι στη νέα διοίκηση υπάρχει σημαντική ανανέωση, με τη συμμετοχή νέων στελεχών και διαβεβαίωσε το ΔΣ ότι η νέα διοίκηση θα εργαστεί με ομόνοια και συνέπεια για το κοινό καλό. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER