Ενημέρωση-Πληροφόρηση

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 8 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2018

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2018 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018: 11 π.μ  - 6 μ.μ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΡΙΧΟΒΟΥ 1, 54625 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.2310548876, 2310547887,  FAX: 2310538263
empsylth@otenet.gr  www.tradesupport.gr

Μάρτιος

Χορηγική Στήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής προτίθεται να πραγματοποιήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Έλληνα Τενόρο κ. Μάριο Φραγκούλη, με σκοπό τα έσοδα της να προσφερθούν προκειμένου να ανακουφίσουν τις ανάγκες των Ιδρυμάτων που υποστηρίζει το Δίκτυο σε όλο το Βορειοελλαδικό τόξο. Η συναυλία προγραμματίζεται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.

Εσπερίδα με θέμα "Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων & ελευθέρων επαγγελματιών"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00-21:00 με θέμα "Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων & ελευθέρων επαγγελματιών".

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέματα: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) - ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.), σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), στα πλαίσια των επιμορφωτικών τους δραστηριοτήτων συνδιοργανώνουν ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέματα:
- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)
- ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία, σας προσκαλεί σε ολοήμερο δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2018 στον πολυχώρο Apodec (Διεύθυνση: Στρ. Σφέτσου 3, Θεσσαλονίκη 546 26) και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Co-Create (Interreg MED).