ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

27.09.2017

Newsletter

Δυναμικές παρεμβάσεις του ΕΕΘ για το μετρό!

Δυναμικές ήταν οι παρεμβάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το θέμα του μετρό, μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου της κατασκευάστριας εταιρίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Βενιζέλου και την μονοδρόμηση τμήματος της Εγνατίας επί έξι μήνες. Τόσο χρονικό διάστημα υπολογίζει η "Αττικό Μετρό" ότι χρειάζεται για να ολοκληρώσει τις βασικές εργασίες στο Σταθμό Βενιζέλου, μετά την απόφαση να διατηρηθούν εκεί τα αρχαία ευρήματα, κάτι που προκαλεί νέες καθυστερήσεις στο πολύπαθο έργο.
Το σχέδιο της Αττικό Μετρό αποκάλυψε η εφημερίδα "Δημοκρατία της Βορείου Ελλάδας" και η δημοσιογράφος Ντόνια Κανιτσάκη.
Με την δημοσιοποίηση του ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι κάθε τέτοια σκέψη είναι καταστροφική για την Αγορά του κέντρου της πόλης, η οποία ήδη έχει υποφέρει πολύ από τις εργασίες του μετρό, ενώ κάλεσε τους αρμοδίους να βρουν λύσεις που δεν θα διαταράζουν άλλο την κίνηση στην Αγορά. "Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα του μετρό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης. (ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ)
Η αντίδραση Ζορπίδη είχε μεγάλη απήχηση στον Τύπο, καθώς δημοσιεύθηκε από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, καθώς αυτή ήταν που αποκάλυψε τις διαστάσεις του προβλήματος που πρόκειται να αντιμετωπίσει η Αγορά εάν ο σχεδιασμός αυτός προχωρήσει.
Σε απάντηση των δηλώσεων αυτών ο Πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση θα ζητηθεί η γνώμη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και των άλλων φορέων της πόλης.
Δείτε τα δημοσιεύματα
Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου
Για το θέμα του μετρό έγινε ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος από τον Πρόεδρο Μιχ. Ζορπίδη, που συνήλθε την Δευτέρα.
Σ' αυτήν εγκρίθηκε ομόφωνα η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου, ενώ μέλη του Σωματείου Μεσιτών ενημέρωσαν τους συμβούλους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους, λόγω αναγκαστικών μέτρων, που πήραν οι αρχές σε βάρος των μελών του παρόντος και προηγούμενων ΔΣ για παλιές οφειλές του Σωματείου. Το ΔΣ του ΕΕΘ εξέφρασε την βούληση του να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τους πληγέντες μεσίτες- μέλη του Επιμελητηρίου και αποφάσισε ομόφωνα να αναζητήσει μεθοδικά τους τρόπους αυτούς και να τους εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση.
Επίσης, αποφασίστηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής επαγγελματικών κλάδων, που ήδη έχει εγκριθεί.
Τέλος, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ο κλάδος των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών για το τέλος των 20 ευρώ που πληρώνεται υποχρεωτικά στην ΑΠΔ Αυγούστου για τις κατασκηνώσεις των παιδιών των υπαλλήλων- ασφαλισμένων του ΙΚΑ.  

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER