ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22.09.2017

Newsletter

Ατζέντα Θεσσαλονίκης: έργα, χωρίς αυτοκίνητο με φθινοπωρινό καιρό...

- Ο καιρός: Το φθινόπωρο υποδεχόμαστε σήμερα και βάση της ισημερίας, με τον καιρό να αλλάζει σημαντικά, παίρνοντας αποστάσεις από τις προηγούμενες καλοκαιρινές ημέρες. Συγκεκριμένα, παροδικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

- Η μέρα χωρίς αυτοκίνυητο
Με πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και με ποδηλατοδρομία θα «γιορτάσει» ο δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Για την εκδήλωση θα διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων ανά διαστήματα στο κέντρο της πόλης.

- Το ποδήλατο στην Πλατεία Αριστοτέλους
Διήμερη δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, σήμερα και αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους.
Σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα 1.200 τμ., παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, με επαρκή γνώση οδήγησης ποδηλάτου, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν με βιωματικό τρόπο τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ούτως ώστε να αναγνωρίζουν τα σήματα που αφορούν τη διακίνηση των τροχοφόρων, να “διαβάζουν” τους κινδύνους που παραμονεύουν στο δρόμο και  πώς να τους αποφεύγουν, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα ποδήλατα, εξοπλισμό και κράνη που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

- Διακοπή ρεύματος
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει από τις 08:00, σήμερα το πρωί, νοικοκυριά σε τμήμα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, μέχρι τις 11:00 σε οικίες, που βρίσκονται μεταξύ των οδών Γ. Λαμπράκη, Ιωαννίων, Παπάφη, Νευροκοπίου κλπ. Παράλληλα, από τις 11:00 έως τις 13:30 θα μείνουν χωρίς ρέυμα οικίες ματξύ των οδών Λ. Στρατού, Κωνσταντινουπόλεως, Ήρωνος, Συμεωνίδη, Θ. Χαρίση, Αετοράχης κλπ. Η διακοπή πραγματοποιείται λόγω εργασιών συντήρησης.

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER