ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

06.06.2017

Newsletter

Λαγκάρντ: δεν βιαζόμαστε για το Χρέος

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η ΓΔ του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε πως «αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη σε στάδιο συμφωνίας, σεβόμενοι τις εκτιμήσεις μας, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο».
Όπως γράφει σήμερα η "Ναυτεμπορική", "όσο πλησιάζει η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου τόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις για διάθεση των δανειστών να μεταθέσουν το θέμα του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές
Στις δεδομένες θέσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήρθαν να προστεθούν και οι χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ
Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι, για να εκταμιεύσει το ΔΝΤ χρήματα, πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
«Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι χρηματικές καταβολές να γίνουν όταν θα έχουν καταστεί σαφή τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους δανειστές», πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.
«Είναι μια δυνατότητα συμφωνίας», όπως είπε, αλλά τόνισε ότι εξακολουθεί να θεωρεί μια ταχεία συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους ως την ιδανική λύση.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στάθηκε στην ανάγκη επέκτασης των ωριμάνσεων, αλλά και αναβολής πληρωμής των τόκων των ελληνικών δανείων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. 

Ο Π. Σκουρλέτης
Τη θέση ότι «στην ελληνική περίπτωση είναι έκδηλη πια η προσπάθεια κάποιων ακραίων κύκλων να επιβάλουν ένα άλλο μοντέλο στην Ευρώπη σήμερα», εκφράζει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ με αφορμή τις επιθετικές δηλώσεις Σόιμπλε, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι κάποιες δυνάμεις φαίνεται πως έχουν διαφορετικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της Ευρώπης.
«Εμείς θα επιχειρήσουμε ώστε να υπάρξει μια λύση που να περιλαμβάνει τα θέματα του χρέους», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο ίδιος απαντώντας για το αν εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει ικανοποιητική λύση στο επικείμενο Eurogroup ή εάν αυτή θα δοθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
«Δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση που δεν θα δίνει οριστική λύση και δεν θα εγγυάται την έξοδο της Ελλάδας με βιώσιμους όρους στις αγορές» διαμηνύει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος (σε συνέντευξη του στην "Αυγή") που επαναλαμβάνει τη διακηρυγμένη θέση του Αλ. Τσίπρα πως αν δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος μετά τη λήξη του προγράμματος, τότε δεν θα τεθούν σε εφαρμογή και τα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

NEWSLETTER