ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

02.06.2017

Newsletter

Γκρίζα τα νέα για τη Διαπραγμάτευση!

Πηγή της Κομισιόν, ενημερώνοντας χτες τους έλληνες δημοσιογράφους υποστήριξε ότι η Ελλάδα, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της, δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που προκάλεσε απογοήτευση στην Αθήνα, που φαίνεται να ξεμένει από εναλλακτικές λύσεις! Την ίδια ώρα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη του απαντούσε ότι "δεν φταίω εγώ για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας", ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί, ενώ εκλέχτηκε με πρόγραμμα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων, επιμένει να επιβαρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με υπερφορολόγηση. "Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε ακόμη και τους εφοπλιστές να φορολογήσει", είπε χαρακτηριστικά.
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε ότι "οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε έχουν αποδειχθεί", ενώ ο κ. Τσίπρας, όπως φάνηκε χτες σε ομιλία του, επιχειρεί να φτιάξει ένα εθνικό μέτωπο για το χρέος. Όλα δείχνουν ότι στο προσεχές Eurogroup ο κ. Τσακαλώτος θα αποδεχθεί αυτό που απέρριψε στο προηγούμενο.

Κυβερνητικές πηγές δήλωναν (στο ΑΠΕ) ότι «κάποιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής»!

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER