ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

30.05.2017

Newsletter

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οικονομικός Απολογισμός του Επιμελητηρίου μας

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΕΘ ενέκρινε ομόφωνα τον Οικονομικό Απολογισμό Έτους 2016. Όπως τόνισε στην εισήγηση του ο Οικονομικός Επόπτης Στέλιος Συμεωνίδης, τα έσοδα έφτασαν στο ποσό των 2.005.348,66 ευρώ έναντι 2.062.676,14 του 2015. Συγκεκριμένα ενώ είχαμε μεγάλη μείωση στα έσοδα από συνδρομές μελών για την τρέχουσα και κυρίως την παρελθούσα χρήση συγκριτικά με το 2015 , η αύξηση στα έσοδα από το ΓΕΜΗ και την Υπηρεσία μιας Στάσης καθώς και στα έσοδα από προγράμματα (ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ και WORKABILITY) υπερκάλυψε την μείωση. Αντίστοιχα τα έξοδα ανέρχονται στο ποσό των 1.365.550,65 ευρώ έναντι του ποσού των 1.559.506,34 του 2015. Συγκεκριμένα, λόγω του σημαντικού περιορισμού των δαπανών της υπηρεσίας έχουμε γενικά μείωση στην πλειοψηφία των ΚΑΕ εξόδων σε σχέση με πέρυσι", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεωνίδης και πρόσθεσε:
Όλες οι οικονομικές κινήσεις που αφορούν την διαχείριση της  χρονιάς που πέρασε έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες και τις διαδικασίες που προβλέπονται τόσο από την επιμελητηριακή νομοθεσία όσο και από το δημόσιο λογιστικό ,  με πλήρη διαφάνεια και έχουν αναρτηθεί όλες στο πρόγραμμα Διαύγεια και από 1.1.2016 όλες οι δαπάνες αναρτώνται και στο πρόγραμμα ΚΗΜΔΗΣ. Σας θυμίζω ακόμη ότι  όλοι λαμβάνετε κάθε μήνα αναλυτικά ισοζύγια εσόδων και εξόδων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Επίσης, σύμφωνα με το Ν.4314/23.12.2014, κεφάλαιο Δ’ Τροποποιήσεις Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, άρθρο 97, από 1.1.2015 για πρώτη φορά ο ισολογισμός χρήσης του επιμελητηρίου ελέγχεται από Ορκωτούς Ελεγκτές. Το σχετικό φύλλο ελέγχου του 2016 θα εγκριθεί σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και θα υποβληθεί για τελική έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπου ανήκουμε.
"Πιστεύουμε ότι έχουμε επιτύχει το επιμελητήριο μας  να είναι ένας οργανισμός που δρα δυναμικά στον οικονομικό και κοινωνικό χώρο του Νομού Θεσσαλονίκης και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες της αγοράς διοργανώνοντας ημερίδες και σεμινάρια για την επιμόρφωση των μελών του. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον απολογισμό χρήσης 2016", κατέληξε ο κ. Συμεωνίδης. Αντίο στον Δημ. Καρμπούνη
Η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ήταν η τελευταία για τον βετεράνο Δημ. Καρμπούνη, έναν άνθρωπο που προσέφερε στο Επιμελητήριο, όπως και στο σωματείο των κρεοπωλών επί 33 χρόνια! Ο κ. Καρμπούνης, μετά από πολυετή θητεία τόσο στο ΔΣ του Επιμελητηρίου μας όσο και στο Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης συνταξιοδοτείται!
Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχ. Ζορπίδης τον ευχαρίστησε με θερμά λόγια για την πολυτετή προσφορά του σε έναν κλάδο του μόχθου της Αγοράς, που αποτελεί έναν από τους βασικούς του Επιμελητηρίου μας. 
Ο κ. Καρμπούνης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε το ΔΣ για την αναγνώριση αλλά και για τη βοήθεια που προσέφερε στον κλάδο των κρεοπωλών, όλα αυτά τα χρόνια. "Σας ευχαριστώ από καρδιάς γιατί εδώ πέρασα κάποιες από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες της ζωής μου", τόνισε ο κ. Καρμπούνης, ο οποίος προέτρεψε τους νεότερους μα ασχοληθούν με ζήλο με το Επιμελητήριο και να δουλέψουν άοκνα για το κοινό καλό!

Για τον ΟΑΣΘ
Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες του στο θέμα του ΟΑΣΘ, τονίζοντας ότι προέβη σε σκληρές δηλώσεις γιατί είναι αδιανόητο να προκύπτει ένα τόσο σοβαρό θέμα, που νεκρώνει την αγορά και κανείς να μην ενοχλείται!
Θέση του ΕΕΘ, είπε ο κ. Ζορπίδης, είναι ότι πρέπει να βελτιωθεί όλο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ωστόσο να μην αντικατασταθούν οι σημερινές δομές από δημόσιες υπηρεσίες γιατί αυτό θα είναι αρνητικό, όπως τόνισε.
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER