ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

30.05.2017

Newsletter

Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σωρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αύριο στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από νωρίς το πρωί έως την κηδεία που θα τελεστεί το μεσημέρι, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέπνευσε στη 1 π.μ. της Δευτέρας, στο σπίτι του στην Αθήνα, πλάι σε ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν, όπως ανέφερε στην λιτή της ανακοίνωση η οικογένεια Μητσοτάκη.
Όπως γράφει σήμερα η "Καθημερινή", ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αγαπήθηκε από πολλούς, πολεμήθηκε δε από άλλους τόσους. Ακόμη περισσότεροι τον δικαίωσαν, ενδεχομένως, αφού εγκατέλειψε την Πρωθυπουργία (1993) και τερμάτισε την κοινοβουλευτική του σταδιοδρομία, μετά από 58 χρόνια παρουσίας στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2004.
Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στην ίδια εφημερίδα τονίζει ότι 
«Η Ελλάς δεν βγαίνει από την κρίση αν δεν γίνει μια βαθιά συνταγματική αναθεώρηση. Την εποχή εκείνη που κατηρτίσθη το Σύνταγμα μπορεί να εδικαιολογούντο τα πράγματα. Η πραγματικότητα έχει αλλάξει και απαιτείται μία αναθεώρηση, η οποία έχει πολλά να λύσει», είναι η χαρακτηριστική του αναφορά. «Υπάρχουν ζητήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα κατά τρόπο τραγικό, φερ’ ειπείν το πρόβλημα της ποινικής ευθύνης των υπουργών, αλλά και η ανάγκη να οριοθετήσουμε τις εξουσίες και ειδικά τη δικαστική», σημειώνει, επιμένοντας στη συγκρότηση Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Δεν μπορεί η δικαστική εξουσία να τινάζει στον αέρα την οικονομική πολιτική με αποφάσεις καθαρά οικονομικού περιεχομένου, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αβεβαιότητα στις επενδύσεις και στην οικονομική δραστηριότητα γιατί το ΣτΕ και το κάθε δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να κηρύξει κάθε νόμο αντισυνταγματικό...», επιχειρηματολογεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΣΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     

NEWSLETTER