ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18.05.2017

Newsletter

Και σήμερα άφαντα τα λεωφορεία- Η αντίδραση του ΕΕΘ

Μέρα ταλαιπωρίας περιμένει και σήμερα τους Θεσσαλονίκης, καθώς χθες δεν ευοδόθηκαν ούτε οι δικαστικές διαδικασίας αλλά ούτε και αυτές για την πληρωμή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Σε δήλωση του για το θέμα ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης τονίζει: 
«Αυτό που ζει η Θεσσαλονίκη είναι μοναδικό για τον πολιτισμένο κόσμο! Μία Κυβέρνηση και ένας Οργανισμός τσακώνονται και την ζημιά την πληρώνει ο απλός πολίτης! Την πληρώνει ο εργαζόμενος που ταλαιπωρείται αφάνταστα, την πληρώνει και συνολικά η αγορά που έχει νεκρώσει, αφού λίγος κόσμος έχει το προνόμιο της μετακίνησης.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Ο απλός πολίτης, ο λαϊκός άνθρωπος και η Αγορά, που δεν ευθύνονται σε τίποτε θα πρέπει επιτέλους να προστατευθούν από τον απίστευτο αυτό καβγά, καφενειακού επιπέδου.
Ο ΟΑΣΘ υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες για να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, όχι να το εκβιάζει και να το ταλαιπωρεί. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να προστατεύσει τους πολίτες και όχι να τους εκθέτει σε συνθήκες ταλαιπωρίας. Ο απλός κόσμος δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει γιατί σταμάτησαν τα λεωφορεία και ποιος φταίει. Αυτά ας τα λύσουν οι αρμόδιοι. Τους καίει όμως να υπάρχει  αστική συγκοινωνία γιατί αυτό επιβάλλεται σε κάθε οργανωμένη πολιτεία. 
Η κατάντια αυτή δείχνει τέλος και το πως έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν την Θεσσαλονίκη τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών. Μία τέτοια κατάσταση δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στην πρωτεύουσα»...

Σύμφωνα με το thestival.gr, χθες απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα.
Παρά την πίεση που δέχτηκαν από εκπροσώπους φορέων της πόλης, να λύσουν χειρόφρενο σε ένδειξη καλής θέλησης, οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να κάνουν βήμα πίσω, καθώς, όπως λένε, ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Όπως είπαν, θα συνεδριάζουν καθημερινά για να λαμβάνουν αποφάσεις και σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων που αφορούν στην πληρωμή τους, θα επανεξετάσουν και την απόφασή τους για κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταβάλλει προσπάθειες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία λήψης δανείου από την Εθνική Τράπεζα για να πληρώσει το προσωπικό, ωστόσο, η διαδικασία αποδεικνύεται χρονοβόρα. 

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

NEWSLETTER