ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

04.04.2017

Newsletter

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος

Σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους πιστωτές και να μη χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα μεταβαίνει εκτάκτως στις Βρυξέλλες για επαφές με αξιωματούχους των θεσμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, που δημοσιεύει σήμερα η "Ναυτεμπορική", η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τονΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα έχει το βράδυ δείπνο εργασίας με αξιωματούχους των δανειστών, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης εν όψει του άτυπου Eurogroup στη Βαλέτα, την Παρασκευή.
Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη καθώς, με βάση τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από το EWG της Πέμπτης, η Αθήνα περίμενε από χθες (Δευτέρα) την έλευση των θεσμών, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε, ένδειξη ότι «υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με τη σημερινή "Καθημερινή", "με δεδομένη τη στροφή του ενδιαφέροντος της Αθήνας στην εξασφάλιση συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων για το χρέος, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, ενδεχομένως η εμπλοκή να συνδέεται και με τον χρόνο λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ, αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα".
Σύμφωνα με τη σημερινή "Αυγή", κύκλοι των Δανειστών, με πρώτους τους Λαγκάρντ και Σόιμπλε, "ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη των μέτρων για την Ελλάδα και συντηρούν τις διαφορές τους για το χρέος, καθιστώντας ατέρμονες τις συζητήσεις"

Μαχαιριά από το Ρόιτερς
Σύμφωνα μάλιστα με τον αθρογράφο του Reuters Hugo Dixon, το τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται πρό των πυλών. Το άρθρο του στο Reuters τιτλοφορείται «Τέταρτη φορά και τυχερή». Ο Dixon μεταξύ άλλων σημειώνει ότι παρά τις διαφωνίες οι πιστωτές θα δώσουν την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης.
«Αλλά αυτό απλώς θα αγοράσει χρόνο στην Αθήνα μέχρι τα μέσα του 2018. Έπειτα από αυτό, ένα νέο πρόγραμμα -το τέταρτο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης- πιθανότατα θα χρειαστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιανουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER