13.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ!

Θεσσαλονίκη,
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ
ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ!

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή όλων των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών για τις διαδικασίες που αφορούν τη συμμετοχή τους σε χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα. Έχει διαπιστωθεί, από επώνυμες καταγγελίες μελών του ΕΕΘ, ότι κάποιοι επιτήδειοι, εμφανίζονται ως «ειδικοί σύμβουλοι», προσεγγίζουν τους επαγγελματίες, τους τάζουν «σίγουρες» χρηματοδοτήσεις που δεν υπάρχουν, και τους αποσπούν προκαταβολές και μικροποσά για έξοδα φακέλου και «παράβολα»!
Το ΕΕΘ επισημαίνει ότι για να υποβάλουν οι Επαγγελματίες προτάσεις σε προγράμματα ΕΣΠΑ, θα πρέπει να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που ορίζονται από τις σχετικές προσκλήσεις, όταν αυτές ανακοινώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στις προσκλήσεις, κάθε φορά, αναφέρονται οι επαγγελματικές δραστηριότητες που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση καθώς και οι διαδικασίες που απαιτούνται.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αναζητούν πληροφορίες και να δέχονται συμβουλές, όχι από περαστικούς, αλλά από εταιρίες και πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένα επάρκεια και σοβαρή παρουσία στο χώρο.
Σε κάθε περίπτωση το ΕΕΘ και η Αναπτυξιακή του Εταιρεία «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία», που στηρίζουν τις ΜμΕ, είναι στη διάθεση των μελών του για την παροχή έγκυρων συμβουλών και πληροφοριών για κάθε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Απρίλιος

Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης Για Την Ευρώπη Και Τη Μεσόγειο

Συμπόσιο 8 Απριλίου 2019

30ο Money Show