ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

02.02.2017

Δελτία τύπου ΕΕΘ

ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΘεσσαλονίκη,  
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΧ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
 
Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να συστήσει κοινή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με σκοπό να εξετάζει θέματα σχετικά με την ευταξία και την εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας καταστημάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.
Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε χτες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του κ. Μπουτάρη, έπειτα από αίτημα του ΕΕΘ. Σ ‘αυτήν συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης και Κοινωνίας των Πολιτών Νίκος Φωτίου. Το ΕΕΘ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, ο Γραμματέας του Χρήστος Νικολόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης Στέλιος Συμεωνίδης και τα μέλη του ΔΣ Λευτέρης Γεωργιάδης και Κ. Τοζακίδης.
Τα μέλη του ΕΕΘ ζήτησαν από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να επιστήσει την προσοχή των ελεγκτικών οργάνων ώστε αυτά να μην εξαντλούν την αυστηρότητα τους και το γράμμα του Νόμου, με αποτέλεσμα να φορτώνονται οι επιχειρήσεις με υπέρογκα πρόστιμα ή σκληρά διοικητικά μέτρα όπως ανακλήσεις αδειών λειτουργίας, που τελικά απειλούν την βιωσιμότητα τους και οδηγούν σε λουκέτα, μέσα στην τόσο δύσκολη σημερινή κατάσταση της Αγοράς. Επίσης στηλίτευσαν την καταγγελτική μανία που αναπτύσσουν ιδιοτελείς ομάδες πολιτών στο Διαδίκτυο, οι οποίες με ψευδείς αναφορές και αβάσιμους ισχυρισμούς πιέζουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα για τους καταστηματάρχες.
«Δεν υπερασπιζόμαστε στους συναδέλφους μας που παρανομούν και με τις αυθαιρεσίες τους ταλαιπωρούν την πόλη. Υπερασπιζόμαστε τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που παίρνουν πρόστιμα για ψύλλου πήδημα. Ζητούμε την κατανόηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να αποφευχθούν οι υπερβολές, στις οποίες δυστυχώς συχνά οδηγούνται – ελαφρά τη καρδία- τα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών», τόνισε ο Μιχ. Ζορπίδης.
Για την εξέταση αυτών των περιπτώσεων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε τη σύσταση μίας Επιτροπής, η οποία θα μπορεί να εξετάζει τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών. Η πρόταση έγινε με ενθουσιασμό αποδεκτή από τα μέλη του ΕΕΘ. Πρώτη δουλειά της θα είναι η εξέταση των Κανονισμών που ισχύουν, τους οποίους ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει κωδικοποιήσει πρόσφατα, καθώς είναι κοινή πεποίθηση ότι σε πολλά σημεία τους έχουν ξεπεραστεί ή είναι ανεφάρμοστοι.
«Την πρώτη εικόνα κάθε πόλης την δίνει η αγορά της, τα καταστήματα της! Άρα είναι κοινός στόχος να έχουμε μία καλή συνεργασία, που θα βελτιώσει την εικόνα αυτή και να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα», τόνισε ο κ. Ζορπίδης. 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER