ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

27.01.2017

Newsletter

Μπλόκο στο Eurogroup- Μέτρα θέλουν οι Θεσμοί!

Νέο μπλόκο στο Γιούρογκρουπ! Οι Θεσμοί χθες αναγνώρισαν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ωστόσο απαίτησαν την ψήφιση προληπτικών μέτρων για το διάστημα μετά το 2018, που θα εφαρμοστούν στην περίπτωση που το πρόγραμμα δεν πετύχει τους στόχους του, κάτι που εκτιμάται πως οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν έναντι της ελληνικής κυβέρνησης οι Δανειστές!
Η Κυβέρνηση, δια του Ευκλ. Τσακαλώτου απάντησε ότι διαφωνεί με το σκεπτικό και έθεσε θέμα "δημοκρατικών αξιών της Ευρώπης" αλλά και συνταγματικότητας σε μία τέτοια διαδικασία!
Στη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε ένταση και το κλίμα ήταν εξαιρετικά αρνητικό για τη χώρα, όπως άλλωστε και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε ο έλληνας υπουργός με ομολόγους του. Οι Θεσμοί, παρά τις διαφοροποιήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ τους, εμφανίστηκαν απολύτως ταυτισμένοι στις απαιτήσεις τους έναντι της χώρας μας.
Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αυγή" η συνεδρίαση υπέκυψε στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που παραμένει σκληρό!
Αντίθετα στη σημερινή "Καθημερινή" σημειώνεται ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικά αρνητικό σε βάρος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το real.gr "η μπάλα είναι και πάλι στο γήπεδο της Ελλάδας και η τρόικα θα γυρίσει στην Αθήνα, μόνο όταν η συμφωνία θα είναι πολύ κοντά στο κλείσιμό της. 
Τα μέτρα είναι ήδη γνωστά και έχουν να κάνουν με το αφορολόγητο, το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας (όπως υπενθύμισε ο Ντάισελμπλουμ) και από την άλλη πλευρά υπάρχει απλά το χάος και οι περιπέτειες.

Χρέος και συμμετοχή ΔΝΤ
Την ίδια ώρα, στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που θα παρουσιάσει στο εκτελεστικό του συμβούλιο στις 6 Φεβρουαρίου και είδε η «Κ», το ΔΝΤ αναφέρει ότι αυτό είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο, προσθέτοντας ότι, αν και συνυπολογίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφάσισε τo Eurogroup του Δεκεμβρίου, θεωρεί ότι αυτά δεν είναι επαρκή.

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιανουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER