ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις

16.01.2017

Ανακοινώσεις

Έγινε με επιτυχία το Ετήσιο Δείπνο του ΕΕΘ
Έγινε με επιτυχία το Ετήσιο Δείπνο του ΕΕΘ

Παρουσία όλων των αρχών της Θεσσαλονίκης και εκατοντάδων μελών του Επιμελητηρίου μας αλλά και με ομιλίες που έβγαλαν ειδήσεις, έγινε με εξαιρετική επιτυχία το Ετήσιο Δείπνο του ΕΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα "Μ.Σαλτιέλ" στου Μεγάρου Μουσικής!
Ο κεντρικός ομιλητής, στην πρώτη του εκτός Αθηνών ομιλία με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθηγητής Δημ. Παπαδημητρίου, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δίχως πρόσθετα μέτρα λιτότητας, ενώ αποκάλυψε ότι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης είναι η απόδοση του Α' Προβλήτα του Λιμανιού στους πολίτες, με την ευθύνη ενός μικρού σχήματος, στο οποίο ίσως να συμμετέχει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.Το "παρών" έδωσαν οι αν. υπουργοί Γ. Αμανατίδης και Κ. Ζουράρις, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχις Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, οι βουλευτές Δημ. Μάρδας, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Θ. Καράογλου, Α. Φωκάς, Γ. Σαρίδης, Γ. Αρβανιτίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λαζ. Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Θ. Μπακογλίδης (Καλαμαριάς), Γ. Καραγιάννης (Λαγκαδά), Ι. Μαυρομάτης (Θερμαϊκού), Γαβότσης (Ωραιοκάστρου), ο Πρόεδρος του ΟΛΘ Κ. Μέλιος, ο Πρόεδρος της HELEXPO- ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, Πρόεδροι Επιμελητηρίων όμορων νομών,  και μέλη του ΔΣ του ΕΕΘ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, έκανε έναν μικρό απολογισμό της δραστηριότητος του Επιμελητηρίου για το 2016, περιγράφοντας με γκρίζα χρώματα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. 
"Η νέα χρονιά θα είναι πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με το 2016. Νομίζω πως ισχύει για όλους μας το κάθε πέρυσι και καλύτερα, αφού το 2017 μπαίνει με 17 νέες πληγές” είπε, απαριθμώντας μεταξύ άλλων ως πληγές τη φορολογία, τη μείωση των συντάξεων, τους νέους φόρους κατανάλωσης και την αναδρομική φορολόγηση των αδιανέμητων κερδών.
“Τα επίσημα στοιχεία του ΕΕΘ είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Το 2016 είχαμε 2.751 διαγραφές επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών, ενώ οι εγγραφές ήταν λιγότερες κατά 344. Τα λουκέτα συνεχίζονται για έβδομη συνεχή χρονιά και σημαίνουν χαμένες θέσεις εργασίας και μειωμένα έσοδα. Πρόκειται για μια κατάσταση που πλέον δεν αντέχεται. Το ερώτημα είναι πόσοι θα έχουμε αντέξει να παραμείνουμε ελεύθεροι επαγγελματίες στη διάρκεια του 2017″ είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για αύξηση του αριθμού των μισθοδοτούμενων από όλους τους φορείς του Δημοσίου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 150 εκατομμύρια ευρώ το μισθολογικό κόστος, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεινοπαθεί.
Ο κ. Ζορπίδης ήταν επικριτικός για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Αξιολόγησης αλλά και έναντι του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εικόνα που εμφάνισε η πόλη τις ημέρες της χιονόπτωσης.
Το φλουρί της βασιλόπιττας έπεσε στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το ΕΕΘ για την ουσιαστική συνδρομή του στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και στολισμού της πόλης.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Eurobank και υποστηρικτές ο Ο.Λ.Θ. και η HELEXPO- ΔΕΘ.


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
3

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!
4
5
6
7
8

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00
9
10
11

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.
21
22
23
24
25
26
27

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης
28
29
30
 

NEWSLETTER