ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

27.12.2016

Newsletter

Πολιτικός καβγάς για την επιστολή Τσακαλώτου

Η 26η Ιανουαρίου του 2017, οπότε θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Eurogroup της νέας χρονιάς, είναι η νέα «ημερομηνία-ορόσημο» για την κυβέρνηση η οποία, μετά την απεμπλοκή στην ιστορία με το «πακέτο Τσίπρα», ελπίζει σε άμεση προώθηση των διαπραγματεύσεων και για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Όπως γράφει σήμερα η "Ναυτεμπορική", το κρίσιμο θέμα αυτή τη φορά είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, με την ελληνική πλευρά να ελπίζει ότι η λύση θα έρθει και αυτή τη φορά -όπως και με το έκτακτο πακέτο παροχών- από τον «δημοσιονομικό κόφτη».
Παραμονή Χριστουγέννων ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ανακοίνωσε, μέσωtwitter, ότι θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων πακέτων διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Προηγήθηκαν πολυήμερες διαβουλεύσεις οι οποίες κατέληξαν στη συνδιαμόρφωση ενός κειμένου δεσμεύσεων που ανέλαβε η ελληνική πλευρά, με το τελικό κείμενο να παίρνει τη μορφή «επιστολής Τσακαλώτου». Το περιεχόμενο της επιστολής δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση -μέσω άτυπης ενημέρωσης- ισχυρίζεται ότι δεν ανέλαβε καμία καινούργια δέσμευση και ότι απλώς επαναβεβαίωσε τις υπάρχουσες. Σύμφωνα πάντοτε με κυβερνητικές πηγές, η επιστολή Τσακαλώτου αναφέρει:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5

DEgitalization for SMEs -Δεδομένα, λύσεις και τα βήματα προς τη γερμανική αγορά για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το Workshop για την Ψηφιοποίηση που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, απευθύνεται σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Start-Ups που ενδιαφέρονται να κάνουν την είσοδό τους ή να επεκτείνουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες τους στη γερμανική αγορά
6
7

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

Παρασκευή 7 Δεκμβρίου 2018
8

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER