ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

23.12.2016

Newsletter

Σοβαρές εξελίξεις για Μετρό- ΟΑΣΘ

Σοβαρές εξελίξεις τόσο γύρω από τον ΟΑΣΘ όσο και γύρω από το Μετρό δρομολογήθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2017 θα καταργηθεί ο ΟΑΣΘ και θα ιδρυθεί νέος δημόσιος φορέας αστικών συγκοινωνιών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της "Εγνατίας Οδού ΑΕ" Χρ. Αντωνούδης, μιλώντας το πρωί στην TV-100.
Ο νέος φορέας θα λάβει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα φτιάξει το δικό του στόλο ενώ θα έχει υπό την ευθύνη του και τη λειτουργία του Μετρό! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ)


Για το μετρό:
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης και επιτρέπει πλέον την απόσπαση αρχαιοτήτων προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου και στη συνέχεια την επανατοποθέτηση τους. "Δε θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο" είπε, σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Σπίρτζης (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ)

Επίσπευση των αρχαιολογικών εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, γιατί αυτές καθυστερούν σημαντικά το έργο ζήτησε από την πλευρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρετσού.
Όπως γνωστοποίησε η Πειραιώς, η κ. Κρέτσου τόνισε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και της χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ανασκαφών και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη συμβολή του στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. 
Παράλληλα, η Ευρωπαία επίτροπος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την πορεία απορρόφησης του τρέχοντος προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, όπου παρουσιάζονται καθυστερήσεις, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER