08.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Με τη συμμετοχή δεκάδων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έγινε το πρωί στην Πλατεία Αγίας Σοφίας η διαμαρτυρία κατά των αθέμιτων πρακτικών των Τραπεζών.
Αίτημα της κινητοποίησης ήταν να σταματήσουν οι Τράπεζες να εκβιάζουν και να πιέζουν τους πελάτες τους, υφαρπάζοντας έτσι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οδηγώντας έτσι έναν κλάδο σε οικονομικό αφανισμό!
Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζιτικών θεμάτων, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 11 το πρωί και συμβολικά απέκλεισαν το υποκατάστημα της Τράπεζας «Άλφα», συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ένωση Ασφαλιστικών- Διαμεσολαβητών Ελλάδας (ΕΑΔΕ) και οι Σύνδεσμοι Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους διερχόμενους πολίτες για τις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών, στις οποίες κανείς δεν πρέπει να υποκύπτει.
Όπως εξήγησαν σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ τα μέλη της Επιτροπής, τους τελευταίος μήνες πληθαίνουν οι καταγγελίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις οποίες όταν προσέρχονται στα γκισέ των Τραπεζών για να εξοφλήσουν ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, δέχονται πιέσεις ώστε να προτιμήσουν ένα ασφαλιστικό προϊόν της Τράπεζας. Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, στελέχη Τραπεζών, βάζουν ως όρο για την ρύθμιση άλλων τραπεζικών εργασιών (ρύθμιση δανείου, παροχή μπλοκ επιταγών κλπ), την μεταφορά του ασφαλιστηρίου του πελάτη στην Τράπεζα.
«Οι πρακτικές αυτές είναι αθέμιτες, εκβιαστικές και στρέφονται κατά των συμφερόντων των ασφαλισμένων αφού τα τραπεζικά στελέχη δεν είναι επαρκώς κατηρτισμένα, σε αντίθεση με τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα» τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Κώστας  Λάσκος.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, το Επιμελητήριο μας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα συμβάλει σε αυτόν με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Ιούνιος

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) αποδεικνύει την πίστη και τη δέσμευσή του στην ιδέα του Εργασιακού Αθλητισμού και διοργανώνει για δεύτερη φορά τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος στις 2 και 3 Ιουνίου!

2οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 18.00

Εσπερίδα με θέμα «Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου»

«Ξεκινώντας… Τα πρώτα βήματα της επιχείρησής μου», είναι ο τίτλος εσπερίδας που διοργανώνει  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, η Επιτροπή «Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Λιανικό Εμπόριο & Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ημερίδα

Η Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. ¨ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του 1ου ορόφου του κτιρίου του ΕΕΘ, στην Αριστοτέλους 27, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Ημερίδα Λιανικού εμπορίου με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες, το Marketing και τις Τεχνικές πωλήσεων.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 17:00 στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης