08.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Με τη συμμετοχή δεκάδων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών- μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έγινε το πρωί στην Πλατεία Αγίας Σοφίας η διαμαρτυρία κατά των αθέμιτων πρακτικών των Τραπεζών.
Αίτημα της κινητοποίησης ήταν να σταματήσουν οι Τράπεζες να εκβιάζουν και να πιέζουν τους πελάτες τους, υφαρπάζοντας έτσι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οδηγώντας έτσι έναν κλάδο σε οικονομικό αφανισμό!
Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζιτικών θεμάτων, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 11 το πρωί και συμβολικά απέκλεισαν το υποκατάστημα της Τράπεζας «Άλφα», συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ένωση Ασφαλιστικών- Διαμεσολαβητών Ελλάδας (ΕΑΔΕ) και οι Σύνδεσμοι Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Παράλληλα, ενημέρωσαν τους διερχόμενους πολίτες για τις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών, στις οποίες κανείς δεν πρέπει να υποκύπτει.
Όπως εξήγησαν σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ τα μέλη της Επιτροπής, τους τελευταίος μήνες πληθαίνουν οι καταγγελίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις οποίες όταν προσέρχονται στα γκισέ των Τραπεζών για να εξοφλήσουν ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, δέχονται πιέσεις ώστε να προτιμήσουν ένα ασφαλιστικό προϊόν της Τράπεζας. Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, στελέχη Τραπεζών, βάζουν ως όρο για την ρύθμιση άλλων τραπεζικών εργασιών (ρύθμιση δανείου, παροχή μπλοκ επιταγών κλπ), την μεταφορά του ασφαλιστηρίου του πελάτη στην Τράπεζα.
«Οι πρακτικές αυτές είναι αθέμιτες, εκβιαστικές και στρέφονται κατά των συμφερόντων των ασφαλισμένων αφού τα τραπεζικά στελέχη δεν είναι επαρκώς κατηρτισμένα, σε αντίθεση με τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα» τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Κώστας  Λάσκος.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, το Επιμελητήριο μας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα συμβάλει σε αυτόν με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Δεκέμβριος

DEgitalization for SMEs -Δεδομένα, λύσεις και τα βήματα προς τη γερμανική αγορά για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το Workshop για την Ψηφιοποίηση που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, απευθύνεται σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Start-Ups που ενδιαφέρονται να κάνουν την είσοδό τους ή να επεκτείνουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες τους στη γερμανική αγορά

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου